"Täna tähistab sünnipäeva uudistesaate Aktuaalne Kaamera ankur ja ETV raudvara Margus Saar! ETV Terevisioon pani sel puhul kokku eriliselt humoorika klipi! Palju-palju õnne!" kirjutas ETV sotsiaalmeedias.

Margus Saar õppis Tallinna 8. Keskkoolis ja lõpetas 1988. aastal Tallinna Polütehnilise Instituudi ökonomistina tööstuse juhtimise ja planeerimise erialal.

Margus Saar on olnud Tallinna linnavalitsuse osakonnajuhataja ja tegutsenud eraettevõtluses. Eesti Televisioonile alustas kaastööd alates aastast 1990, pärast osalemist telekava diktori konkursil. Ta oli esimest korda ekraanil teadustajana 1990. aasta 7. juuli hommikul kell 9[viide?].

Esimene saade telesaatejuhina oli 1991. aastal "Plaani ja turu vahel" ning mälumängusari "Trilemma". Saar on juhtinud ja toimetanud majandus-, sotsiaal- ja meelelahutussaateid, kommenteerinud ja juhtinud ülekandeid laulupidudelt, riiklike tähtpäevade tähistamiselt jt suursündmustelt. Ta on lugenud diktoritekste dokumentaal- ja loodussaadetele. Vikerraadio saatejuhina tegi kaastööd aastail 1998–2008. Aastast 2003 asus tööle ETV-s (hilisem Eesti Rahvusringhääling) uudistesaate "Aktuaalne kaamera" saatejuht-toimetajana, samal ajal alustas tööd produtsendina. Saar oli 2008–2017 ETV lastesaadete toimetuse juht ning on saatesarjade ja suurülekannete produtsent.