29.04 käis rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus "Esimeses stuudios". Keit kandis avaralõikelist valget jakki, millega ei õnnestunud enam beebikõhtu varjata.

"Natuke enne jõule sai kinnitust, et üks pikalt unistatud unistus ja oodatud elumuutus on tõeks saamas - ootame beebit, kes peaks sündima suve lõpus. Seni on kõik kulgenud kenasti. Saabuv ilmakodanik on teinud tähelepaneliku kuulajana kaasa nii lisaeelarve kui riigi eelarvestrateegia läbirääkimised (tonkas kannaga iga kord, kui keegi mainis püsikulude kasvatamist), värskelt ka ühe olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu ja tunneb ennast suurepäraselt," kirjutas Keit.

"Mina jätkan senisel moel tööd, kuni uus lisanduv pereliige lubab. Sünni järel asendab mind mu naasmiseni ametliku asendamise korra kohaselt mõnda aega justiitsminister Maris Lauri. Seni on meie suurt uudist teadnud pere ja sellele lisaks väga väike ring inimesi. Aga tõesti hea tunne on seda kõigi teiega jagada," sõnas ta.

Keit ja Rain on koos olnud 22 ja pool aastat. Saatus tahtis neid aga juba varem kokku juhatada.

"Tagantjärele oleme avastanud, et töötasime mõlemad paar aastat ühel ajal EMORis. Mina olin siis küll alles päris plika, värskelt keskkooli lõpetanud, nii et oligi vast hea, et siis teineteisele märkamata jäime. Aga kui 1998. aastal lõpuks kokku saime, algas kõik kiiresti ja väga maruliselt," rääkis Keit Kroonika kodu-eris.

Nende kuldreegel on – käitu teisega täpselt nii, nagu sa tahad, et sinuga käitutaks. Kindlasti on olnud suhtes ka keerulisemaid perioode, kas või pikk Autorollo saaga, mis pani Keidu tsiviilvaidluse ajaks välisministri kohalt tagasi astuma. Lõpuks saavutati võit kõigis kohtuastmetes, kuid protsess jättis kahtlemata jälje nii Keidusse kui ka tema vanematesse: "Minu ema ja isa on seda päris raskelt üle elanud. Nemad muretsesid minu pärast, mina olin mures nende pärast. Korralik nõiaring. Ma ise protsessi ajal küll patja ei nutnud, kuid kindlasti oli see äärmiselt nörritav."

Rain ütleb, et sellest ajast peale, kui kaasa sai rahandus­ministriks, näeb ta teda maksimaalselt tund aega päevas, pool tundi hommikul ja pool tundi õhtul: "Ja isegi kui Keit on kodukontoris, siis on ta kabinetis, klapid peas ja silmad ekraanile naelutatud. Õhtuks on ta sageli nii väsinud, et suudab endale tassikese teed keeta ja kustub siis kiirelt ära. Seega on hetked, mil saame praegu kodus rahulikult koos olla, väga väärtuslikud." Rain tõmbus poliitikast tagasi aastate eest.

"Hea meel Keidu ja tema suureneva pere üle. Palju õnne!" kirjutas Eesti peaminister Kaja Kallas oma Facebooki kontole.
"Kui jaanuaris valitsust kokku panin ja tegin Keit Pentus-Rosimannusele ettepaneku võtta rahandusministri kõrge vastutusega töö, rääkis Keit mulle kohe oma sel hetkel veel varajases faasis lapseootusest. Olin selle usalduse eest tänulik. Mul on väga hea meel, et Keit otsustas rahandusministri ameti võtta. Lapseootuse kõrvalt on ta pannud kokku lisaeelarve ja riigieelarve strateegia neljaks aastaks ning on olnud väga hea rahandusminister. Naised on ägedad! Nagu Keit ütles, jätkab ta tööd, kuniks saab, vahepeal asendab teda vajadusel Maris Lauri," ütles Kaja.

Jaga
Kommentaarid