President Kersti Kaljulaid kohtus 11. septembril Kadrioru lossis EKRE esimehe Martin Helmega ning jagas sellest sotsiaalmeedias pilti.

Esimene, kellega ta kohtus, oli Martin Helme. Kaljulaidi sõnul arutati riigieelarve ja rahanduspoliitikaga seonduvat, aga ka EKRE plaane ja seisukohti erinevates poliitikaküsimustes.

Avalikkusega jagatud pildil hoidsid president ja rahandusminister teineteisega riigivapi jagu distantsi ja tõsist ilmet.

16. juunil kohtus Kaljulaid Helmega taas ning pildil on näha, et nad said omavahel asjad klaaritud. Mõlemal on sära silmades ja naeratus ees.

Kroonika meelelahutusauhindade jagamise järgsel peol andis intervjuu Martin Helme, kes ütles, et tema viimane kohtumine presidendiga läks hästi. "Meie kohtumine oli väga sõbralikus meeleolus," sõnas Martin Helme.

Helme tõdes, et tema ei otsusta piltide valikut. "Seal on piltnik, kes pildistab meid, kes teeb umbes kümme pilti järjest ning millise pildi sealt välja valib presidendi kantselei või president ise, seda ma ei otsusta," ütles Helme.