Loovkonkursile esitati sel aastal rekordilised 983 tööd, mille hulgas olid populaarseimad kategooriad veebilehed, bränding ja välimeedia. Tänavuse Kuldmuna teema oli "Käsitööaasta", mis on kokkuvõte kaugtööst ja loomingulisest lähenemistest erakordsel ja ootamatusi täis aastal.

Kuldmuna tegevjuht Anniken Haldna ütles, et 2021. aasta Kuldmuna konkurss oli igas mõttes eriline. Konkursile esitati rekordarv töid ja ka auhindu jagati välja rohkem kui kunagi varem.


"On äärmiselt hea meel näha, et sedavõrd palju turundusvaldkonna töid oli tänavu omavahel võistlemas. Mida rohkem töid, seda suurem konkurents ja seda magusam muna. Võistlustööd annavad tervele valdkonnale ülevaate paljude talendikate inimeste tegemistest ja tasemest ning konkursi käigus tõusevad esile neist kõige loomingulisemad ja originaalsemad," märkis ta.

Haldna sõnul võttis tänavu konkursist osa palju väiksemaid tegijaid ja kliente, kes esitasid oma töid esimest korda. Samuti saab tema hinnangul 2021. aastat nimetada digiaastaks, sest senisest märksa enam laekus töid just erinevatesse digikategooriatesse. "Õnnitleme kõiki konkursil osalejaid ja kohtume uuesti 24. Kuldmuna konkursil järgmise aasta kevadel," sõnas ta.

Kuldmuna auhinnapeol kuulutati välja 46 Kuldmuna, 52 Hõbemuna, 63 Pronksmuna ja 7 erimuna võitjad. Kuldmuna 2021 aasta reklaamiagentuuri tiitli sai Tabasco, aasta disainiagentuuriks kuulutati Unt & Co., aasta digiagentuuriks Velvet, suhtekorraldusagentuuriks Optimist PR ja üritusturundusagentuuriks Jolos. Parima kliendi auhinna sai sel korral Eesti seksuaaltervise liit.

Oma muna sai ka Eesi Päevaleht kampaania "Must raha" eest. Kampaania raames uuriti koos rahvusvaheliste partneritega 16 kuud rahapesu mitmes Eesti pangas, mille eesotsas oli Danske pank.

Grand Prix auhinna teenisid Estonian Autosport Events MTÜ ja Unt & Co. Panuse eest Eesti turundussektorisse tunnustati reklaami algusaegade ühe legendaarseima agentuuri Vatson eestvedajat Rain Teimanni.

Noortekonkursil Taeva Pesamuna tuli osalejatel 48 tunni jooksul välja mõelda kodanikualgatuse "Teeme pai" reklaamikampaania. Võitjaks osutus Jelizaveta Karavajeva, Rezete Karu, Anna Leena Tae ja Aleksandr Vjunovi töö "Sinu panusel on jõud".

Ja kui kõik auhindu ei saanudki, siis oli külastajatel lõbus ikka.

Kuldmuna korraldaja turundajate liit (TULI) on kõiki turundusega tegelevaid professionaale ühendav liit, mille missiooniks on tõsta kohalike ettevõtjate ja terve Eesti ühiskonna teadlikkust turunduse erinevatest aspektidest.

1990ndatel Eesti reklaamiagentuuride liidu algatatud ja hiljem TULI kätte läinud Kuldmuna festival sündis soovist tõsta esile neid andekaid Eesti meeskondi, kes suudavad kohaliku reklaami- ja turundusmaailma barjääre jõudsalt edasi nihutada. Nüüdseks juba 23. korda toimunud Kuldmuna on seega Eesti kõige vanem ja prestiižsem reklaamikonkurss, mille auhindadel on reaalne kaal nii üldsuse, tellijate kui ka konkurentide silmis.