Aastaid vabakutselisena tegutsenud Tõnis Niinemets (33) on nüüd otsustanud täita oma ammuse unistuse – astuda Eesti Draamateatri näitetruppi.

Niinemetsa on võimalik esmakordselt Draamateatri koosseisus näha 22. jaanuaril 2022 Hendrik Toompere jr-i juhtimisel esietenduvas lavastuses „Tund enne päikesetõusu“. Etendus vaatleb üksikinimest massiliikumise sees ja kõrval. Tema hirme ja unistusi, eufooriat ja kartusi olukorras, kus mingi eesmärgi nimel kogunetakse.

Järgmisena näeb Tõnist peaosas koos Mait Malmsteniga kuu aega hiljem, 9. aprillil 2022 Karl Laumetsa (Vanemuine) juhitud Peter Shafferi menukas ja paljumängitud lavastuses „Amadeus“.

Tõnis Niinemetsa kõrval liitub trupiga uuest hooajast veel Helena Lotman. Mari Lill jätkab tööd rollilepingu alusel. Linnateatrisse siirdusid Uku Uusberg ja Indrek Sammul, kes samuti oma rollid Draamateatris lõpuni mängivad.

Viljandi Kultuuriakadeemia lavakooli 2011. aastal lõpetanud Tõnis oli eelnevalt Von Krahli Teatri trupi liige aastatel 2012-2015, peale mida hakkas vabakutseliseks, astudes ülesse ja tuntust kogudes ka stand-up-koomikuna. 2016. aastal valiti Niinemets Eesti Meelelahutusauhindade jagamisel parimaks teleseriaali näitlejaks ja aasta meelelahutajaks.