-Lõuna-Eestis, Tartust mõnekümne kilomeetri kaugusel metsade vahele peidetud pisikesel mäekünkal asuva väärika ajalooga taluhoone õu on mattunud krudiseva lumevaiba alla. Härmas kraadiklaas elamu seinal näitab miinus kolmkümmend kraadi. All orus laiuva põllu ja kaugemalt paistva metsaga kaetud raba poolt piiluv päike kumab kargelt läbi külmaudu.

Õuel toimetavad Anti (42), Ellen (33) ja tema poeg Harold (5) eelmisest kooselust. Nende jaoks on kohe käes esimesed jõulud ühise perena. Majas köevad ahjud, suits hõljub püstloodis taevasse. Tuppa jõudes paitab keha mõnus soojus.

Tänavu veebruaris kirjutasid Anti ja Ellen alla omavahelisele lepingule, milles enam kui 20 punkti. Selle põhiline sisu on, et suhtesse ei minda kiirustades, vaid liigutakse rahulikult. Ometi on nad selle aasta jooksul ühiselt kogenud rohkem kui nii mõnigi paar kümne aastaga. Kevadel oli Anti Ellenile toeks, kui ta oma vähihaiget isa Tõnu Kilgast põetas. Paraku pidi armastatud näitleja 25. mail raskele haigusele alla vanduma.

Jaga
Kommentaarid