Mõnikümmend minutit varem oli Tigran diilerilt ostnud 100 MDMA ehk ecstasy tabletti, mille taskurätikusse mässituna endale taskusse top­pis.

"Esimene mõte, mis peast läbi käis: miks ma varem ei kuulanud neid, kes mind pidevalt hoiatasid: mees, lõpeta ära! Miks ma pidin asja viima ikkagi sinnamaani, kus on kõige viimane peatus üldse?" meenutab Tigran kõhu õõnsaks võtnud momenti, kui politsei ta kinni pidas.

Kroonika kirjutas läinud aasta lõpus, et 30. detsembril kutsuti ta esinema spordiaasta tähtede galale. Uurisime toona, kas sündmuse korraldaja eesotsas Eesti olümpiakomiteega oli üldse teadlik Gevorkjani kriminaalsest taustast?

Esmalt Eesti olümpiakomitee poole pöördudes selgus, et gala lavastamine ja sündmuse produtseerimise teenuse eest vastutab korraldaja ja produtsendina tegutsev Alo Puustak. Uurides Puustakult, kas ta oli enne Gevorkjaniga koostöö alustamist teadlik tema kriminaalsest taustast, vastab lavastaja, et on kuuldust šokis.

Möödunud suvel tehtud kohtulahendis on kirjas, et Tigran Gevorkjani süüdistatakse selles, et tema eeluurimisel tuvastamata ajast alates, kuid vähemalt alates 2019. aasta juunikuust, kuni tema kahtlustatavana kinnipidamiseni kuupäeval 02. juulil 2020 kell 22.24, käitles ta ebaseaduslikult suures koguses narkootilisi aineid nagu kokaiin ja MDMA-d sisaldavaid tablette. Nimelt andis ta neid ebaseaduslikult edasi eeluurimisel tuvastatud ning tuvastamata isikutele 1–10 grammi kaupa enam kui kahekümnel korral.

Praegusel juhul ongi Gevorkjanile määratud karistusseadustiku paragrahv 73 lõike 1 ja 3 lausel üks aasta üheksa kuud ja 28 päeva vangistust. See ei lähe täitmisele, kui Gevorkjan ei pane ühe aasta kümne kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Jaga
Kommentaarid