"Kuna nüüd olen õhtuti üksi, ei tähenda see, et mul igav oleks. Minul on kogu aeg huvitav," ütles Sirje.

Kooliaegne armastus jäi püsima

Möödunud aasta septembris kirjeldasid Kroonikale antud intervjuus õpetaja, kolleegist konkurent ja sõbrad Alar Karise elu.

"Ta kutsus mindki kõrgemale korrusele, kus vanemate klasside tüdrukud olid," mäletab Margus. Margus pruuti ei saanud, aga Alar Karis ja Sirje Jädal, kes oli abiturient, leidsid teineteist. Õpetajatele ei meeldinud noorte kuramaaž põrmugi – Sirje oli tragi, aga pillimees Alar, kes oli koolis popp poiss, lasi armununa hinded käest.

"Tänasel päeval liiguvad Kariste ümber ka juba müüdid, sest need, kes tõusevad presidendiks, ongi lihtsa rahvaga võrreldes müütilised," arvab Rein Kinkar. Nii polegi teada, kas Neinar Seli ema Tea nägi tõesti õigesti, et Alar Sirjet mööda Tammelinna põiktänavat läbi kirjute sügislehtede koju saatis. Igatahes asub Sirje vanematekodu Tammelinnas, mitte kaugel Neinari vanemate majast.

Alari ja Sirje armastus ja abielu kestavad tänini. Neil on kolm täiskasvanud last: Kristjan, Martin ja Kirstin, ja ka lapselapsed.

Sõbrad kordavad Alari ja Sirje abielust rääkides kindlalt üht lauset. Alar olevat öelnud, et Sirjega võid rääkida ükskõik millest, aga iga jutu kolmandas lauses tuleb sisse sõna "muuseum". Sõber Margus teab hästi, et Alari ja Sirje tegus elu, seitse aastat elukogemust Saksamaal, Inglismaal ja Hollandis, erudeeritus ja juhtivatel kohtadel saadud töökogemused ei kanna neid presidendipaarina tundmatusse. Pigem on uus roll ja kohustused neile loomupärane areng ja sobivalt orgaaniline.

Sirje ja Alar abiellusid 20. augustil 1977. Eesti sai taas iseseisvaks samal kuupäeval 14 aastat hiljem.