Täna hommikul oli üheks "Terevisiooni" saatekülaliseks julgeolekuekspert ja teatrikriitik Meelis Oidsalu. Kui saatejuht küsib olukorra kohta Ukrainas, vastab Oidsalu, et olukord on sõjalises plaanis ikkagi halvenev. "On tulemas uued kolonnid ja Putin on ilmselgelt käivitanud ka oma paanikaplaani," sõnab ta.

"Mis mind veel häirib, on see, et tõusnud on ka tsiviilkahjud ja tsiviilelanikud on hukkunud," räägib julgeolekuekspert. "Iga sõja päeva kohta on surnud ligi sada tsiviilelanikku. Tegelikke numbreid me ei tea ja see on väga murelikuks tegev areng."

"20 protsenti Ukraina väest on naised, kellel puudub väljaõpe," räägib Oidsalu, "Mu isal on firma Ukrainas. Selle firma juht on minuvanune naine ja ma nutsin eile, kui nägin, et tal oli püss käes." "See on kurb ja ukrainlased on üksi," ütleb meesterahvas pisaraid pühkides.

Saatejuht uurib, kui tõenäoline on see, et Kiiev võetakse ära. "Ma ei tea," vastab Oidsalu ja lisab, "Me olemegi praegu selles faasis, kus peame võtma tund aega korraga ja mitte ülemäära spekuleerima."

Vaata täispikka intervjuud ETV-st.

Jaga
Kommentaarid