Kohe peale Venemaa sissetungi Ukrainasse riiki dokumentaalfilmi tegema tulnud Penn kirjutas oma Twitteris, et ta kõndis koos kahe kolleegiga mitu miili Poola piirini, olles enne seda hüljanud sõiduvahendi.

"Peaaegu kõigis fotol (pildil, mille Penn avaldas koos postitusega – toim) olevates autodes on naised ja lapsed, vähemalt näiliselt reisimas ilma pagasita. Auto on nende ainus väärtuslik omand," lisas Penn.

Menustaar Sean Penn saabus Kiievisse 24. veebruaril, et filmida seal toimuvast dokumentaalfilmi.

Penn oli tegelikult viibinud Ukrainas filmi tõttu juba korduvalt, viimati nähti teda seal 2021. aasta novembris.

24. veebruaril nähti teda Kiievis presidendipalees toimunud pressikonverentsil istumas esireas. Samuti kohtus Penn väidetavalt ka president Volodõmõr Zelenskõiga ning mitme teise tipp-poliitikuga.

Ukraina valitsus avaldas Penni projekti kohta sügavat tänu. "Lavastaja tuli spetsiaalselt Kiievisse, et lindistada praegu toimuvaid sündmusi Ukrainas ja rääkida maailmale Venemaa invasiooni kohta tõtt," lisati Newsweekile saadetud avalduses.

Avalduses lisati: "Sean Penn näitas üles vaprust, mis paljudel teistel on olnud seni puudu, eriti mõnel lääne poliitikul. Mida rohkem on Ukrainal selliseid tõelisi sõpru, kes toetavad meid vabaduse eest võitlemisel, seda kiiremini saame me selle kohutava Vene invasiooni peatada."

Jaga
Kommentaarid