Hiljuti andis muusik Mihkel Mattiseni abikaasa Polina Kroonikale intervjuu, kus tõdes, et tema 95-aastane vanaema on Mariupolis. "Isa nägi Ukraina telekanalilt oma kunagist kodutänavat. See oli Vene vägede intensiivsete rünnakute tagajärjel täiesti moondunud," rääkis naine, "Vaatepilt oli väga kurb. Samal tänaval asunud kool, kus ta kunagi õppis, on maamunalt pühitud. Sama olukord on elumajadega – kõik on muutunud rusuhunnikuks."

Polina Mattisen sai kätte teate, et tema kalli vanaema Evdokia elutee on lõppenud ja avaldab Instagramis südamliku järelhüüde. "Mu vanaema süda oli soe kui ahjukivi," kirjutab naine, "Ta helendas elus. Sulatas südameid. Tal oli alati elusoovi."

Naisterahvas tõdeb, et valitseva halastamatu sõjaolukorra tagajärjel on nüüd vanaema hing rännanud taevariiki helendavaks täheks. "Vanaema oli visa, vapper ja väärikas naine!" räägib Mattisen, "Tal oli pikk elu hea tervise juures ja kindlasti tema armastav hing soovib, et tema lähedased ja tuge pakkunud inimesed elaksid edasi heale ja rõõmu tekitavale."

Lõpetuseks ütleb Mattisen: "Puhka rahus ja vaikuses - südamed jäävad alati Sinuga, kallis vanaema!"

Kontakt Ukraina vanaema ja tädiga katkes 28. veebruaril ja nende saatus oli teadmata. Mattisen elas oma kurbust välja suusarajal ja treeningsaalis, kuid oli südames ja mõtetes Mariupolis, kus said veedetud lapsepõlvesuved. “Kui kontakt katkes, siis ma ei nutnud. Ma ei ole siiani nutnud, kuigi olen tundnud piiritut kurbust,” sõnas Polina tõsiselt. Täispikka intervjuud on võimalik lugeda siit.

Jaga
Kommentaarid