Pärnamäel toimunud matusetalitusele oli lisaks perekonnale ja sõpradele kutsutud ka Kuudi fännid ja austajad ehk kõik, kes soovisid legendaarse muusikuga hüvasti jätta.

Ärasaatmisele järgnes kiriklik matusetalitus perekonna ringis. Marju Kuut sängitatakse perekonna hauaplatsile Saaremaal.

Marju Marynel Kuut oli laulja, laululooja, muusikaprodutsent ja diskor.

1965. aastal nimetas mainekas džässiajakiri Down Beat ta Nõukogude Liidu parimaks džässilauljatariks. Ta oli 1970. aastate menuansamblite MERL ja MIR laulja.

Kuut on töötanud varieteedes Astoria, Tallinn ja Viru. Ta osales 1971. aastal mängufilmis "Varastati Vana Toomas" ja Vanemuise teatri rokkooperis "Imelugu".

Tema salvestisi on mitmekümnel kogumikplaadil ja paljudel sooloplaatidel, muu hulgas vanade hittidega CD-plaadid "Raagus sõnad" (2005) ja "Marju Marynel Kuut" (2006).

Marju Kuut pälvis 2006. aastal Eesti muusikaauhindade galal elutööpreemia panuse eest Eesti muusikasse. 2021. aastal pälvis ta presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi, millest Kuut otsustas loobuda.

2021. aastal valmis Ivar Murdi dokumentaalfilm Marju Kuudi pojast Uku Kuudist, kuid filmis oli ka Marju Kuudil oluline roll.

1980. aastal emigreerus Marju Kuut Rootsi.

Marju viimased päevad

Kuudi pikaaegne hea tuttav Olavi Pihlamägi ja tema lähedane sõbranna Inga Kiiet meenutasid hiljuti Kroonikale legendaarse muusiku viimase aja tegemisi ja mõtteid.

"Tean seda, et tervis oli Marjul viimasel ajal vilets," rääkis Olavi Pihlamägi. "Pärast Joala duettide plaadi esitlust oleme me Marjuga meilinud, tema ei tahtnud helistamist – ütles alati, et meili mulle. Kuna meil on sünnipäevad kõrvuti, temal 12. veebruaril ja minul 14. veebruaril, siis ka viimati meilisime. Jutt, mida ta mulle kirjutas, oli kõik väga loogiline. Üldiselt ta kirjutas oma meile väga hästi – see ei olnud mingite moodsate lühendite jada, ta kirjutas väga heas eesti keeles, väga hästi. Märtsis kuulsin, et ta oli juba väga vilets ja vahepeal ka haiglasse viidud. Oma viimases osas oli ta ikkagi ka juba ratastoolis. Et tema surmast ja sellest teadasaamisest siin, Eestis, oli nädal aega vahet… võimalik, et sellest andsid teada inimesed, kes elasid temaga ühes majas, võimalik, et see info jõudis lõpuks Eestisse mõnel teisel moel. Eks ta oma selles toakeses, kus ta Stockholmis elas, oma lõpu kahjuks leidis."

Inga Kiiet nimetab end Marju Kuudiga väga lähedaseks sõbrannaks. Neid sidus usk. Ta oli legendaarse lauljaga ühenduses veel päev enne Marju Kuudi lahkumist ning aimas halba, kui Marju ta meilile enam ei vastanud. Inga rääkis samuti Kroonikale, et lauljannal oli tervis kehv.

Jaga
Kommentaarid