2011

Uku esimene katse Eurovisionil kaasa lüüa oli 2011. aastal. ETV saates "Ringvaade" selgus aga, et Eesti Laul 2011 konkursilt kõrvaldati Uku Suviste lugu "Jagatud öö".

Põhjus: Indrek Hirve poolt kirjutatud sõnu on juba kasutatud Indrek Kalda 2006. aasta kogumikul "Jagatud armastus".

"Mina kuulsin sellest eile hommikul, kui Rein Rannap helistas ja küsis, kas minuga on ühendust võetud sel teemal. Minu jaoks oli see üllatus ja Reinu jaoks ka väga suur šokk," rääkis Suviste toona. "Me ise ei olnud seda kuulnud, sellest ei teadnud eriti midagi ka loo sõnade autor Indrek Hirv."

"Indrek on saatnud sõnu välja nagu ta saadab Rannapile ja paljudele kolleegidele, kellega ta on koos töötanud, et keegi teeks mõne ilusa loo. Indrek Kalda poolt ei tulnud tagasisidet, et see lugu on valmis."

"Ma ei tea, kaua need sõnad Reinu käes seisid, aga minuni jõudis see lugu kevadel. Ilmselt on Rein ja Indrek palju koostööd teinud ja Indrek on talle saatnud mitmeid sõnu. Rein siis otsustas, et võtaks need, arvates, et see on uus materjal," lisas laulja. "Loomulikult pole mõtet võtta mingist loost sõnu ja teha uus."

Eesti Laul 2011 konkursil ei tohi aga ükski laul ega sõnad olla avaldatud enne 2010. aasta 1. septembrit.

2017

Järgmisena proovis Uku õnne 2017. aastal, seekord lauluga "Supernatural". Aga laul ei olnud piisavalt hea, et esimesest poolfinaalist edasi saada.

2019

Uuesti sisenes Uku laulukaruselli eelmisel aastal, kui esitas laulu "Pretty Little Liar". Laul oli võimas ning pääses imelihtsalt finaali. Seal aga tuli lõpuks alla vanduda rootslasele Victor Crone'ile.

2020

Nüüd, aastal 2020, Victor Crone'i enam polnud ja paljudele tundus Uku võit pigem formaalsus. Ta võitiski ülekaalukalt Eesti Laulu finaali looga "What Love Is" ning võis juba mõtetes Hollandi peale mõtlema hakata.

Saatus aga tahtis teistmoodi ning koroonaviiruse tõttu jääb tänavune Eurovision Hollandis ära.

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula ütles, et eriti kahju on Tomil just Uku Suvistest, sest kuigi praegu käivad läbirääkimised, et Eurovision järgmisel aastal ikka Rotterdamis toimuks, siis selle aasta võitjaid igast riigist sinna ei saadeta. Eesti Laul 2021 sisaldab uusi laule, kelle seast siis valitakse uus artist, kes läheb Eesti esindama. Uku Suvistel on Eesti esindamise võimalus olemas, kui ta otsustab uuesti üles astuda.

Nüüd ei olegi Ukul midagi teha, kui uuesti proovida. Lõpuks peab tulema ka edu pääseda Eurovisionile!

Lohutuseks kuulame siiski selle aasta Eesti Laulu võidulugu.