"Elu siin on lihtsam kui Saaremaal," ütles Jesper Parve "Ringvaates". "Me saaksime siit ära minna, aga me ei saaks enam tagasi. Seega oleme siin samamood lukus. Omal soovil."

Praegusest eluolust saarel rääkides ütles Jesper Parve, et nende elu on suht tavaline, sest Kalana küla ongi vaikne.

"Inimesi näeb väga-väga harva. Praegusel hetkel on ka siin vaid kolm peret viie kilomeetri ringis. Kui väga ära ei käiks, siis ei saagi aru, et midagi oleks. Meil on reegel, et me käime kord nädalas Kärdlas toitu ostmas ja siis tuleme tagasi," ütles Jesper.

"Ma arvan, et me peaksime praegu võimalikult palju ära tegema. Hiiumaal on inimesed väga tublid olnud. Nendel hetkedel ka, kui ma olen poes käinud. Kõikidel poodidel on sildid väljas, hoitakse seda kahte meetrit ja siin saare inimesed hoiavad juba praegu Hiiumaa puutumatust. Kui vaja veel rohkem lukku tõmmata, siis palun. Mida kiiremini see jama läbi saab, seda parem," ütles Jesper.

Marko Reikop luges ette, et Hiiumaal on kaheksa kinnitatud nakkusjuhtumit ning seal elab 10 000 inimest. Jesper ei oska oma kogemuse põhjal öelda, et viirus saare elu kuidagi mõjutanud on.

Pereisa Jasper sõnas lastest rääkides, et neil elab kõrval naabrimees, kellel on sama vana laps kui nende vanim poeg ja nad saavad omavahel mängida. Jesper ja tema abikaasa Mari Ojasaar hoiavad aga kõige nooremal ise silma peal.

Sellises eraldatud kohas viibimine võimaldab perel rahulikult elada ja toimetada, väljas käia ja seal tegutseda. Jesper ütles, et tal on kahju peredest, kes peavad praegusel ajal korteris viibima.

Suurtest projektidest, mida praeguse vaba aja olemasolul saab ette võtta, rääkides näitas Jesper Parve terassi/lebolat, mis viimastel päevade on valmis saanud.