"Lavakooli endine juht Ingo Normet kutsub Elmo Nüganeni otsuse avalikustumisele teadlikult avalikku eelfooni luues tänases Postimehes üles Kalmeti hülgamisele," ütles Oidsalu ja kinnitas, et Henrik Kalmet sunniti Linnateatrist lahkuma.

"Saame kinnitada, et Linnateater on Henrik Kalmeti lahkumisavalduse kätte saanud, aga pole seda veel kinnitanud. Arutame seda," sõnas Küppar Publikule ja lisas, et ametlik avaldus tehakse siis, kui otsus lahkumisavalduse osas on sündinud.

"Kõik see käib täpselt samal moel, nagu on käinud aastaid Tallinna linnavalitsuses või Eesti erakondades." ERR-i kultuuriportaalile antud kommentaaris selgitas Oidsalu, et Tallinna Linnateatri juht Raivo Põldmaa kohtus Henrik Kalmetiga ning ütles, et Elmo Nüganen sööb su välja ning lihtsam on ise lahkumisavaldus esitada. "Seega ei lahkunud Kalmet teatrist ise, vaid teda survestati selleks."

Alates 2012. aastast Linnateatris töötanud Kalmet põhjustas Eesti teatriringkondades tulise diskussiooni kümme päeva tagasi, kui intervjuus Postimehele leidis, et Tallinna Linnateater jõudnud staadiumisse, kus oleks õige vaadata peeglisse. "Mina ei ütle Elmole "nägemist" või et ta ei võiks lavastada, kuid kui maailm on muutunud, siis tuleb selle järgi ka reageerida," ütles ta.

Kalmet oli sama mõtet väljendanud ka varem. Möödunud aasta märtsis ütles näitleja Ringvaate saates Marko Reikopile, et Linnateatri suurimaks probleemiks võib saada see, et kiituste peale muututakse laisaks. "Võib juhtuda, et mingil hetkel on imidž tugevam kui sisu, mis tegelikult olemas on."