Jüri Makarovi sõnul on küsimused – kui palju publikut ühele või teisele üritusele tuleb ja kas korraldajad jäävad miinusesse või plussi – intrigeerivad, kuid mitte sisulised teemad. “Pole mõtet võrrelda festivali ja kontserti, mis on oma kontseptsioonilt erinevad nagu öö ja päev,” toonitas Makarov. Kontserdikülastaja saab elamuse paari tunni jooksul, kuid festivalipublik osaleb üritusel kaks päeva. “Festival ei ole kontsert - see on kaks päeva täiesti teistsugust melu ja energiat, mis sünnib artistide ja publiku vahel,” selgitas Rock Summer 25 peakorraldaja.

“Tallinna lauluväljakul toimuvate suurürituste kontseptsioonid ja publik on täiesti erinevad,” sõnas Jüri Makarov, kelle sõnul eriilmeliste ürituste võrdlemine meedias teenib küll ajakirjanduse huve, kuid pessimistliku pildi maalimine on eksitav. “Spekulatsioonid piletimüüginimbrite ümber seavad esikohale suurürituste välise külje ja lükkavad kõrvale tegeliku sisu ehk muusika,” sõnas Makarov.

“Muusikaelamuse garantiiks on muusikamaailma suurnimed ja publikupuudus on viimane, mille pärast inimesed peaksid muret tundma,” kinnitas Makarov. “Rock Summeri artistinimekirja kritiseerijad ei ole kas muusikainimesed või ei oska muusikast rõõmu tunda,” nentis Makarov.

Sel nädalavahetusel astub Lauluväljakul Rock Summeri kolmel laval üles 40 artisti. Lavale tulevad Bryan Adams, Skid Row, Zucchero, Mumiy Troll, Vaiko Eplik & Eliit, Metsatöll ja paljud teised. Ivo Linna & In Spe esituses tuleb pealaval ettekandmisele Alo Mattiiseni ja Jüri Leesmendi poolt loodud viis isamaalist laulu.

Makarovi sõnul on sel nädalavahetusel Lauluväljakul toimuv on ühelt poolt kummardus 25 aastat tagasi toimunud esimesele Rock Summerile, kuid kahe päeva jooksul pakume erineva muusikamaitsega inimestele parimat festivalikogemust. “Üldistusoskus on vajalik, kuid kleepida nostalgiasilti selliste artistide esinemisele nagu Rudimental, Röyksopp, London Elektricity, Sinine, Marya Roxx, Winny Puhh jt, on tase omaette,” muigas Rock Summeri peakorraldaja.