Finder.com.au intervjuus kinnitas Bethesda turundusjuht Pete Hines, et stuudio ei soovi muuta oma kõige populaarsemaid mänguseeriaid filmideks, aga kui "The Elder Scrollsi" vastu tunneks huvi legendaarne režissöör Jackson, siis oleksid nad valmis meelt muutma. Aegade jooksul on stuudio poole pöördunud mitmed filmitegijad, kuid pakkumistest on alati ära öeldud. Põhjus seisneb hirmus, et produtsendid ei suuda teha nende seeriate põhjal valmis häid filme. Mängustuudio Blizzard nägi näiteks 10 aastat vaeva ning tulemuseks oli kriitikute poolt hävitatud "Warcraft: Algus".

Hines soovib lasta aastakümneid stuudios töötanud mänguarendajatel otsustada, kes teeb nende mängude põhjal filme. 1994. aastal alguse saanud "The Elder Scrollsi" mänguseeria probleem seisneb selles, et see on väga sarnane näiteks Tolkieni töödele ning mängud on alati rõhutanud pigem avatud maailma pakutavale vabadusele. Jackson sobiks neid filme lavastama, sest tal on juba väga suurte lugude adapteerimise oskus. "The Elder Scrollsil" on väga palju tegelasi, pikk ajalugu, rikas mütoloogia ning lugu täis draakoneid, mäekolle, haldjaid ja kõiksugu teisi fantaasiaolendeid. See kõik kõlab Jacksoni jaoks ideaalselt ja väga tuttavlikult.

Bethesda mõtleb tõenäoliselt filmide loomise peale sellepärast, et teine mängustuudio Ubisoft otsustas luua oma stuudio Ubisoft Motion Pictures. Nad ei tee filme muidugi üksi, vaid neid luuakse koostöös filmistuudiotega. Eesmärk on tagada kvaliteet ja film, mis austab algmaterjali. Ühise koostöö esimene film "Assassin's Creed" linastub juba detsembris.