The New York Timesi artiklis kinnitavad nimetuks jäänud allikad, et filmistuudio Miramaxi ("Pulp Fiction", "Sex, Lies and Videotape", "The Crying Game", "Clerks") ja The Weinstein Company ("Django Unchained", "The King's Speech", "Silver Linings Playbook", "Inglourious Basterds") üks asutajatest Harvey Weinstein on aastakümnete jooksul jõudnud ahistamisjuhtumite asjus kaheksal korra kaheksa erineva naisega kohtuvälisele kokkuleppele.

New York Timesi artikkel algabki Ashley Juddi ("Double Jeopardy", "High Crimes", "Twisted", "Divergent") kirjeldusega, kuidas Weinstein teda kakskümmend aastat tagasi Beverly Hillsi poolsaare hotellitoas seksuaalselt ahistas.

1997. aasta filmi "Kiss the Girls" öövõtetelt saabunud Juddiga kohtumisel kandis Weinstein ainult hommikumantlit ning lisaks sellele küsis ta naiselt, et kas ta teeks talle massaaži või vaataks, kuidas ta end peseb. Sellest vahejuhtumist kirjutas juba kaks aastat tagasi Variety, aga toona ei nimetanud Judd kordagi süüdlase nime, kuigi juba siis eeldati, et see sai olla keegi väga kõrgel kohal tuntud produtsent.

"Naised on Harvey käitumisest rääkinud omavahel pikka aega ning praegu oli tõesti viimane aeg see avalikkuse ette tuua", selgitas Judd, miks ta kakskümmend aastat hiljem asja avalikuks tegi.

Kaheksa naist jagasid The New York Times ajakirjanikega sarnaseid kogemusi: Weinstein oli naistega kohtumisel peaaegu või täiesti alasti ning käskis teha massaaži või vaadata neil, kuidas ta end peseb.

Peale artikli ilmumist palkas Weinstein mitmed advokaadid ja konsultandid, kes kohe loos esitatud süüdistuste vastu võitleksid.

Weinstein esitas New York Timesile avalduse, milles vabandas ja lubas end parandada.

"Ma mõistan, et see, kuidas olen kolleegidega minevikus käitunud, on tekitanud palju valu ja ma palun siiralt vabandust", kirjutas mees avalduses. Weinstein lisas, et ta üritab end parandada, kuid tal on veel pikk teekond läbida, et seda teistele tõestada. Lisaks märkis mees, et õppis maailma tundma 60ndatel ja 70ndatel, mil ühiskonnas valitsesid hoopis teised käitumismallid ja teistsugune kultuur.

Advokaat Lisa Bloomi sõnul on Weinsteini puhul tegemist dinosaurusega, kes alles õpib moodsate aegadega kaasas käima ning tema sõnu või käitumist võidakse näha solvavana ja hirmutavana.

Allikate sõnul olevat kohtuväliste kokkulepete puhul seksuaalse ahistamise ohvritele makstud summasid 80 000 ja 150 000 dollari vahel. Üks neist, kes võttis kokkuleppe vastu, oli "Võluväe" ("Charmed") staar Rose McGowan, kes sattus 1997. aastal Sundance'i filmifestivalil Weinsteiniga hotellitoas olles ebameeldivasse olukorda. McGowan keeldus The New York Timesi artiklile kommenteerimast, kuigi ta on varasemalt korduvalt vahejuhtumi sisu kohta vihjanud.

Artikli avalikustamise eel ütles Weinstein, et see lugu on nii hea, et ta ostaks kohe filmi õigused ära.

Weinsteini üks advokaatidest kinnitas, et mees kaalub The New York Timesi kohtusse kaebamist, sest loos oli väga palju faktivigu ja mainet kahjustavaid valeväiteid. Advokaadi sõnul valmistavad nad praegu kohtuasja ette ning kogu tulu läheks erinevatele naiste organisatsioonidele.

Harvey Weinstein otsustas pärast loo avalikustamist The Weinstein Company juhi kohalt ajutiselt lahkuda ning keskenduda sel ajal NRA (National Rifle Association) vastu võitlemisele.

Variety info kohaselt kohtuvad reedel omavahel The Weinstein Company juhatuse liikmed, kes otsustavad stuudio ühe asutaja Harvey Weinsteini saatuse. Ühe versiooni kohaselt võtab Harvey koha üle tema vend Bob Weinstein.