1. Ben Affleck

Näitleja Hilarie Burton süüdistas "Õigluse liiga" näitlejat Ben Afflecki 2003. aasta intervjuu ajal soovimatus rindade katsumises.

Burton jagas Twitteris ka videot, kus on toimunut näha.

Affleck vabandas Twitteri vahendusel, kuid sellele järgnes kohe uus süüdistus meigikunstnikult Annamarie Tendlerilt, kes väitis, et Affleck tegi talle lähenemiskatseid ja katsus teda 2014. aasta Kuldgloobuste peol.

2. Bob Weinstein

Ahistamisskandaali kütkeis terve Hollywoodi pea peale löönud Harvey Weinsteini venda Bob Weinsteini süüdistatakse samuti seksuaalses ahistamises. .

Süüdistajaks on Stephen Kingi raamatu "Udu" põhjal valminud samanimelise teleseriaali endine produtsent Amanda Segel. "Udu" produtseeris The Weinstein Company ning projekti käigus olevat Bob Weinstein teinud Segelile korduvalt ebameeldivaid lähenemiskatseid, mis lõppesid alles siis, kui naine ähvardas seriaali produktsiooni juurest lahkuda,

Bob Weinsteini advokaadi sõnul on süüdistus alusetu.

3. James Toback

"X-Meeste" ja "Tipptunni" filmide režissööri Brett Ratneri, kes sattus samuti hiljuti ahistamisskandaali, sõber James Toback on režissöör, kelle tuntumate filmide hulka kuuluvad "The Pick-up Artist", "Two Girls and a Guy" ja "Black and White".

22. oktoobril ilmunud Los Angeles Times loos süüdistas teda seksuaalses ahistamises 38 naist, kuid praegu on see number tõusnud juba 310 naiseni.

Süüdistuste kohaselt kutsus Toback naisi näiteks intervjuudele või prooviesinemistele, kuid need pöördusid kiiresti soovimatuteks seksuaalseteks lähenemisteks, mis päädis sellega, et mees hakkas end naiste ees rahuldama.

Üheks neist naistest oleks peaaegu olnud ka Julianne Moore, kes aga keeldus korduvalt Tobackiga kohtumast.

Toback pole süüdistusi otseselt kommenteerinud, kuid nimetas enne Los Angeles Times loo avalikustamist mitmeid süüdistusi ajakirja Rolling Stone vahendusel idiootlikuks. .

4. Roman Polanski

Legendaarne režissöör Roman Polanski, kes tunnistas end ka 1977. aastal alaealise vägistamises süüdi, on oma tegude varjus elanud juba aastakümneid, aga Weinsteini ahistamisskandaali valguses otsustas oma looga esile astuda Marianne Barnard, kelle sõnul pilastas režissöör teda 1975. aastal, kui ta oli kõigest 10-aastane.

Polanski, kes redutab juba aastaid Euroopas, esindaja andis ka vastulause, mille kohaselt ei vasta süüdistus tõele.

5. Kevin Spacey

"Star Trek: Discovery" näitleja Anthony Rappi sõnul tegi Kevin Spacey talle seksuaalselt laetud lähenemiskatseid, kuid ta oli 14-aastane. Spacey oli siis 26-aaastane.

Uudise ilmsiks tulemise järel andis Netflix teada, et hetkel filmimisjärgus oleva hittseriaali "Kaardimaja" 6. hooaeg jääb viimaseks ja kuigi see tundus olevat seotud Spacey süüdistustega, siis pidigi 6. hooaeg jääma viimaseks ning loetud tunnid hiljem andis Netflix teada, et neil on arendusjärgus ka "Kaardimaja" tegelastel põhinevad lisaseriaalid.

Spacey vabandas oma käitumise eest, kuid lisas, et ei mäleta vahejuhtumist midagi ning tuli avalikkuse ette ka teatega, et on gei.

Rappi süüdistustega asi ei piirdunud ning hiljem rääkisid oma loo veel kolm meest, kelle sõnul tegi Spacey neile soovimatuid seksuaalseid lähenemiskatseid.

6. Jeremy Piven

Komöödiaseriaali "Entourage" staari Jeremy Pivenit süüdistas seksuaalses ahistamises näitleja Ariane Bellamar, kelle sõnul sundis mees end peale "Entourage" võtetel.

7. Brett Ratner

Los Angeles Times avaldas loo, milles kuus naist süüdistavad tuntud režissööri ja produtsenti Brett Ratnerit seksuaalses ahistamises. Süüdistajate hulgas on näiteks viimati koomiksifilmis "X-Mehed: Apokalüpsis" üles astunud Olivia Munn ning rohkem 90ndate ulmemäruli "Species" poolest tuntud Natasha Henstridge.

8. Dustin Hoffman

Dustin Hoffman on praeguse seisuga kõige värskem Hollywoodi näitleja, kes tõmmati ahistamisskandaali. Kirjanik Anna Graham Hunter avaldas The Hollywood Reporteris loos, milles kohaselt ahistas teda Hoffman, kui naine oli 17-aastane.

Hunter töötas 1985. aasta filmi "Death of a Salesman" juures produktsiooni assistendina, kui Hoffman hakkas talle soovimatuid lähenemiskatseid tegema - mees rääkis naise ees seksist ning katsus teda.

Hoffman ütles The Hollywood Reporterile, et ta austab naisi ja tunneb end halvasti, kui tema teod panid naise ebameeldivasse olukorda.

9. Roy Price

Amazon stuudio endist juhti Roy Price'i tabasid Isa Hackett poolt The Hollywood Reporteri intervjuus avaldatud süüdistused, mille kohaselt ahistas teda Price ajal, mil nad tegelesid ulmekirjaniku Philip K. Dicki (Hackett on tema tütar) raamatul põhineva seriaali "The Man in the High Castle" promoga.

Price pole ise süüdistusi kommenteerinud, aga Amazon taandas kohe pärast artikli ilmumist mehe stuudio juhi koha pealt, misjärel ta üldse firmast lahkus.

10. Chris Savino

Nickelodeoni animaseriaali "Loud House" loojat Chris Savinot süüdistasid The Hollywood Reprteri avaldatud loos mitmed naised seksuaalses ahistamises.

Nickelodeon otsustas Savino kohe pärast süüdistuste ilmsiks tulemist vallandada.

Savino vabandas Facebookis oma käitumise eest, kuid eemaldas hiljem postituse. Mees kirjutas, et tal on häbi ja vabandab

Allikas: Business Insider