"Tulnukas" ja "Kiskja"

Viimane "Tulnuka" film "Tulnukas: Covenant" lubas palju, kuid näitas, et isegi seeria looja Ridley Scott ei suuda enam kõiki fänne ja kriitikuid võluda. Enne Foxi maha müümist käisid juba jutud ka järgmisest osast ning tõenäoliselt näeme järgmisi "Tulnuka" filme ka Disney abil kinodesse jõudmas.

Neljas "Kiskja" film linastub sügisel ning sarnaselt "Tulnukaga" kuulub ka see frantsiis nüüd Disneyle. Saab näha, mida kompanii nendega peale hakkab, sest Disney ei tooda just väga palju R-reitinguga ehk vere ja vägivalla poolest tuntud filme.

"Avatar"

Me teame James Cameroni plaanidest teha maailma enimteenivale filmile mitut järge ja me teame, millal need ka linastuvad. Tõenäoliselt ei muuda Disney Cameroni filme mitte kuidagi, sest ajalugu on näidanud, et "Terminaatori" ja "Titanicu" režissöör teab, kuidas stuudiotele raha teha.

"Visa hing"

Kuues "Visa hing", mis olevat seekord hoopis eellugu, on juba töös ning loodame, et see saab olema parem kui see rämps, mis kandis nime "Visa hing 5" või siis pikemalt "Visa hing: Hea päev, et surra", mis mitte ainultei löönud seeria kirstukaanele naelad sisse, vaid viskas ka mulla peale ja paigutas platsile ka risti.

"Fantastiline nelik"

Fox üritas mitmeid kordi "Fantastilist neliku" tööle saada, aga see lihtsalt ei õnnestunud. Nüüd on fantastiline meeskond tagasi teiste Marveli tegelaste juures ning tulevikus saame neid ka kindlasti näha Kapten Ameerika ja Raudmehe kõrval.

"Jääaeg" ja Foxi animatsioonistuudio

Endiselt väga populaarne animafilmide seeria pole küll enam sama hea kui vanasti, aga seni viimane osa teenis ikkagi tagasi 887 miljonit dollarit, mis tähendab, et Disneyl on veel mitmeid võimalusi, kuidas seeria pealt raha teenida ja kvaliteeti tõsta.

"Kingsman"

Samanimelisel koomiksil põhineva "Kingsmani" seeria teine film linastus sügisel ning kuna see oli piisavalt edukas, siis planeerib režissöör Matthew Vaughn juba kolmandat osa. Tegu on taaskord R-reitingut omava seeriaga, mistõttu on jälle huvitav näha, kas ja kuidas Disney sellega jätkab.

"Ahvide planeet"

"Ahvide planeedi" eellugude triloogia sai eelmisel aastal läbi, kuid ajalugu on näidanud, et mitte miski ei lõppe kunagi, vaid omandab uue kuju ning sünnib uuesti.

"X-Mehed", "Deadpool", "Uued mutandid"

"X-Mehed" kuuluvad nüüd Marveli ehk Disney alla. "Dark Phoenix" pidigi olema just see film, mis ühendab omavahel praeguse Marveli filmiuniversumi ja "X-Meeste" maailma.

"Uued mutandid" on "X-Meeste" frantsiisi lisaosa nagu seda oli "Deadpool" ehk filmid, mis otseselt ei seostu käimasoleva "X-Meeste" saagaga, aga siiski viitavad sellele.

Ka verine, vulgaarne ja väga vägivaldne "Deadpool" on nüüd Disney omand, kuid vaadates senise kahe filmi edu, siis ei pruugi stuudio hakata filmiseerialt R-reitingut kangutama ja seda peresõbralikumaks muutma. Pigem tulekski neile kasuks üks täiskasvanute huumori ja stiiliga superkangelasefilmide seeria.

Fox Searchlight Pictures

Foxi alla kuuluv filmistuudio, mis on aastaid tootnud ja levitanud suuri Oscari-filme nagu "The Shape of Water", "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", "Birdman" ja "12 Years a Slave", on ka nüüd Disney oma, mis tähendab, et Oscari-hooajal hakkame Disney logosid nägema aina rohkem.

"Star Wars"

Disney juba juba omab "Star Warsi", kuid see võib tulla üllatusena, et kunagi tegeles maailma enimteeniva filmiseeria levitamisega hoopis Fox ning George Lucas tegi esimese filmi juures ka lepingu, mis tähendas, et Fox omas 1977. aasta esimest osa. Nüüd on see ka Disney käes ja võib tähendada seda, et esimese filmi kinoversioonid võivad lõpuks jõuda ka Blu-ray plaatidele.

Filmid ja seriaalid, mis on nüüd Disney omad:

"The Simpsons"

"American Dad!"

"The Orville"

Hulu seriaalid, sh "The Handmaid’s Tale"

"Sons of Anarchy"

"King of the Hill"

"Bob’s Burgers"

"The X-Files"

"It’s Always Sunny in Philadelphia"

"American Horror Story"

"Rio"

"The Peanuts Movie"

"Ferdinand"

"Home Alone"

"Miracle on 34th Street"

"The Sound of Music"

"Modern Family"

"Futurama"

"24"

"Buffy the Vampire Slayer"