1939. aastal linastunud klassikateos võitis kaheksa Oscarit ning eepiline film on ennast söövitanud filmimaailma ajalukku kui kõikide romantikafilmide etalon. „Juba Max Steineri loodud tunnusmuusika on tänapäevalgi esimestest taktidest paljudele äratuntav. Rääkimata arvukatest Clark Gable’i ja Vivien Leigh’i mängitud peategelaste poolt välja öeldud tsitaatidest,“ märkis Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod.

„Lisaks sellele, et film on hääletatud üheks kõigi aegade parimaks filmiks, siis inflatsiooni arvesse võttes peetakse seda ka kõigi aegade suurima kassatuluga linateoseks.“

„Toome kinno digitaalselt taastatud versiooni filmist ning seda lausa kristallselges 4K resolutsioonis,“ lisas Novod. Filmi esilinastusel kolmapäeval, 3. aprillil Coca-Cola Plaza suurimas iSense saalis teeb linateosele sissejuhatuse ka Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees ja vabakutseline filmikriitik Andrei Liimets. "Tuulest viidud" tuleb Coca-Cola Plazas näitamisele kõigil aprilli kolmapäevadel.

“Tuulest viidud” räägib Ameerika iseseisvussõja koidikul toimuvatest sündmustest, kui rikkal, ilusal ja enesekesksel naisel Scarlett O'Haral (Vivien Leigh, kes võitis rolli eest ka Oscari) on justkui kõik siin ilmas olemas, kuid lähenev sõda paiskab kõik segi ning O’Hara peab koos hoidma nii oma perekonna äri kui ka lahti harutama armastuse sasipuntra, millesse on segatud Ashley Wilkes (Leslie Howard) ja Rhett Butler (Clark Gable).

*Film linastub inglise keeles ilma subtiitriteta!

Filmi pikkus: 3 tundi 58 minutit