Järvi tunnistas "Ringvaates", et kuna isa oli väga privaatne ning ei armastanud oma elu jagada, suhtus ka tema pakkumisse skeptiliselt. "Ma teadsin Piret Koolit maine kaudu, ma ei olnud tuttav tema varasemate töödega. Aga mida rohkem see valmis kooruma hakkas, mida rohkem ma nägin, see rahustas mind kuidagi. See, kuidas Piret Kooli seda kirjutas, see oli kõik kuidagi nii lihtne. Minu esmane skeptilisus oligi, et kas sinna hakatakse, ütleme, musta pesu tuulutama."

Järvi tunnistab, et on õnnelik, et ka tema emast on peatükke raamatus. "See raamat oligi tegelikult üles ehitatud läbi nelja naisterahva, kes tema elu kõige enam mõjutasid. Mul on äärmiselt hea meel, et seal on peatükk minu emast. See oli hästi aus ja kohati ka valus lugemine, aga ma usun, et kõik said öelda täpselt nii palju, kui nad soovisid."

Kuigi armastatud kunstniku poeg tunnistab, et oma isa märksõnadega on väga raske kirjeldada, siis teatud teemad ikkagi seostuvad just temaga. "Jõulud, filmid, muusika ja sport."

Selgub, et Järvi oli märkimisväärne korraarmastaja, kes ka kodus vastavad reeglid oli seadnud. "Kingad olid eraldi riidekotikestes garderoobis. Ütleme, et kui kodu oli koristatud, siis vaas pidi olema täpse nurga peal. Kui oli tolmud ära võetud ja üks väike kübe oli veel, siis tuli see korda teha. Kõik oli äärmiselt korras. Kunstniku korralagedust tema ateljees ei kohanud mitte kunagi. Kui ma sinna sisse astusin, siis kõik pliiatsid olid täpselt värvide järgi, mis on rohkem kulutatud... kõik oli täpselt paigas."

Kuigi Järvi loodab, et ka tema on isa iseloomust midagi pärinud, siis ehk mitte nii pedantlikult. Ka mustvalgelt joonistada on talle alati meeldinud.

Isa töödest kõige rohkem meeldisid pojale sünnipäevakaardid, millest enamus James Bondi puudutasid. "Ma mäletan, et ühe korra ta tegi minust ka sellise autoportree kiirelt valmis. Üldiselt ma ei tundnud kunagi puudust tema joonistustest. Kõik see, mis ta tegi, ma sain koguaeg osa sellest."

Kuigi poliitikasse minnes naljatas Järvi ise, et läks sinna ainult raha pärast, siis poeg tõdeb, et tegelikult huvitas teda ka kõik muu. "Teda huvitasid väga välissuhted ja ajalugu. Sellega siis väljendus see, et kuidas oma riiki aidata."