"Esmaspäeval läheb eetrisse mu elu kõige kurvem, kuid samal ajal ka kõige ilusam ja võimsam telesaade. Mõtlesin pikalt, kas ma peaksin üldse käsitlema 1996. aastal Pala koolibussiõnnetust, sest see katastroof on siiani paljudele liiga valus," kirjutas Liiv Facebooki.

"Minu käsutuses olid erakordselt võikad kaadrid sellest jubedast õnnetusest, kuid ma otsustasin üsna kohe, et ma ei kasuta neid. Sest see oleks olnud liiga lame ja haigelttekitavalt labane. Otsisin siiski ellujäänud õpilasi, et kaardistada, kuidas sellele loole läheneda. Peaaegu eranditult oli vastus kategooriliselt eitav. Keegi ei tahtnud avalikult midagi meenutada. Ja ma juba loobusin sellest mõttest. Mul oli jäänud vaid kaks nime, kellega polnud veel kontakti saanud. Ja täiesti ootamatult olid mõlemad nõus."

"Tiina ja Raineri loost sündis saade, mis puudutab küllap iga inimest, kes seda vaatab. Tiina on erakordne jutustaja, kelle hinge puhtus, siirus, ilu ja valu lihtsalt ei saa ükskõikseks jätta. Raineriga juhtunu oli aga halastamatult otsekohene ning karm. Miks me aga siiski räägime sellest valusast loost, mis teeb jätkuvalt haiget ja mida paljud tahaksid unustada? Kui vaatad esmaspäeval 21.00 TV3 Surmasuust pääsenud, siis usun, et sa mõistad, miks," lubas Urmas E. Liiv.