1944. aastal Leningradis sündinud Reet Linna lõpetas 1962. aastal Tallinna 7. keskkooli ning 1968. aastal Tallinna Pedagoogilise Instituudi joonistamise, joonestamise ja tööõpetuse erialal.

Aastatel 1963–1964 õppis Eesti NSV Riikliku Filharmoonia Estraadistuudios laulmist.

Reet Linna on Eesti Televisioonis töötanud poolsada aastat – ta asus seal tööle 1969. aastal muusikasaadete ja Eesti Telefilmi assistendina, seejärel oli muusika- ja meelelahutussaadete toimetaja ja saatejuht.

Reet Linna toimetas algusest peale populaarset muusikasaadet "Tähed muusikas" nii aastatel 1998–2002 Eesti Televisioonis kui ka 2002. aastast Kanal 2-s (saade kolis sinna). Kokku läks eetrisse üle 300 saate. Pärast koguperelaulusaadet "Laulge kaasa" juhib alates 2011. aastast saadet "Prillitoos".

2006/2007. aasta vahetusel sai Reet Linna hakkama ebatavalise teoga, esinedes korraga kõigis kolmes suures eestikeelses telekanalis: Eesti Televisioonis otsesaates, TV3 saates "Hoia ja keela!" ning Kanal 2 aastalõpugalal.

Reet Linna oli aastatel 1965–1971 abielus Ants Parikaga, 1966. aastal sündis poeg Kent. Abielust Ivo Linnaga sündisid tütar Hanna-Stina ja poeg Robert. Ivo Linnaga oli ta abielus aastatel 1973–1995.

Reet Linna

Reet Linna on öelnud ...

Ta avaldas, kuidas ta 1969. aastal teles tööd alustas: "Olin ma kaadritagune, klõbistasin abina stuudios," meenutab tegelikult kunsti- ja käsitööõpetajaks õppinud Reet. "Kuna mu vanem poeg oli nii väike ja ma ei tahtnud minna tööle kuhugi maale kolhoosi, sokutati mind televisiooni. Astusin siit uksest sisse ja jäingi," räägib ta.

Reet selgitab enda hakkajat iseloomu: "Tugitoolis sokikudujat minust ei ole, kuigi ükskord proovisin, kui lapselapsel koolis vaja läks," naljatleb sarmikas naine. "Kellele on seda 70aastast memme vaja?"

Reet on suur telekavaataja: "Ma vaatan väga palju telerit, vahel on isegi piinlik. Kui õhtul koju tulen, panen kohe teleri käima. Lugeda ma enam hästi ei näe, siis vaatangi telerit," rääkis Reet Linna.

Reet pärast tütre pulmi: "Pidu läks suurepäraselt, mul on isana tütre üle ainult hea meel!" Reet Linna sõnul olid tütre pulmad imelised, lihtsad ja maalähedased. "See oli soe ja tore sündmus," õhkas Reet Kroonikale.

Reet Linna meenutas, kuidas ta pärast keskkooli konservatooriumisse sisse ei saanud: "Mäletan, et esitasin sisseastumiseksamil Beethoveni "Koopaorava", mille lõppedes öeldi mulle, et tulgu ma järgmisel aastal uuesti, sest mu hääl pole klassikaliseks laulmiseks veel valmis," rääkis Linna.

Reet suhtlusest Ivo Linnaga: "Ma tunnen, mul on nii palju veel teha, et selle irisemise-virisemise ja vihkamise, mis emotsionaalselt ainult segab, jätan ma endast eemale," lisas naine, et elu on tema silmis ilus.

Eesti Televisioon 60 - Mati Talvik, Reet Linna

Reet meenutas isa: "Minu lugu oma isast pärineb ajast, kui ema ja isa elasid veel koos. Olin issi lemmik, keda ta võttis tihti oma õhtustele seltskondlikele koosviibimistele kaasa. Olin vist kaheksa-aastane teise klassi tüdruk, kui läksin koos isaga (Arved Haug, helilooja ja laulja, 1922–1995 – toim) päevasel ajal Pirita restorani kaasa. Ta oli toona pillimees ja mängis Pirita restoranis, mis on täna lihtsalt Pirita bussijaam, ning suviti ka Pärnu Rannarestoranis. Seal Pirita restoranis õpetas ta mind korralikult restoranilaua taga istuma ning noa ja kahvliga sööma. Need olid pannkoogid moosiga, mida pidin korralikult sööma."

Reet Linna võimalikust hümniseadusest: "Hümni tuleb kaitsta ja hoida, seda tuleb laulda kõige õigematel hetkedel ehk väga suurtel tähtpäevadel, lörtsima seda ei peaks. Selle seaduse kohta ei oska ma öelda ei nii ega naa, see on tegelikult südametunnistuse asi. Mõnigi kultuuriinimene on öelnud, et ma võin seda kodus ka laulda sellel õigel hetkel, kui ma tahan. Lihtsalt austagem seda!" Küsimusele, kas seadust on tarvis, kas hümni on juba vääralt kasutatud, leidis lauljanna, et tõepoolest, midagi hirmsat pole veel juhtunud: "Seda pole veel lörtsitud. See on nagu torm veeklaasis."

Reet sellest, kuidas ta ennast motiveerib: "Kellelgi ei saa olla kogu elu lust ja lillepidu. Aga ma katsun jätta oma paha tuju alati endast maha. Seepärast ongi mul oluline hommikuti enda jaoks aega võtta, juua kohvi, lahendada ristsõnu, teha kepikõndi. Kui olen valmis, teen näo pähe ja lähen. Tormata ma ei taha."

Reet Linna avaldas, miks ta televisiooni tööle läks Ta tunnistas, et ei olnud maale kolimisest üldse huvitatud, mistõttu otsis võimalusi sellest pääsemiseks: "Aga minu vanem poiss oli väike ja ma vabandasin sellega, et mul on laps nii väike, mina maale minna ei taha."

Reet Linna meenutab oma lauljateekonda: "Ma olen laval olnud tegelikult juba kooliajast saati," meenutab Reet. "Olin arvatavasti teises klassis, kui ma kooli peol pidin laulma "Minu valge hani". Ja mul läksid sõnad meelest ära! Ma seisin seal hetke ja jooksin lavalt minema. Sellega minu karjäär lõppes, esialgu..."

Reet Linna oma majanduslikust olukorrast: "Tänu sellele, et ma ka penskar olen, saan hästi hakkama. Iga kuu läheb pensionist ligi 50 eurot küll maha tänu Keskerakonna astmelisele tulumaksule. Kui aga kellelegi, kelle olukord on märksa halvem, pakub selline süsteem leevendust, siis minul kahju ka ei ole – niikuinii annetan ma mõnikord siia-sinna mingi rahakese," tõdeb ta, et saab kenasti hakkama, kuigi sissetulek tema kaliibriga teletähe kohta on üllatavalt madal."

Reet Linna "Jambolaya" tähendusest: "Kui nad pakkusid mul seda teha, mul polnud õrna aimugi, mis see jambolaya on. Siis tuligi minu tekstist, et see on mingi imeline, unistuste maa. Siis läks aastaid mööda, kui Õllesummeril pakuti toitu, seal olid suured pannid ja ma vaatasin, et toidu nimi on jambalaya," ütles Linna.

Lauluga Maale Märjamaa folgil

Reet tulevikust teleekraanil: "Ühest küljest ei saa ekraanil olla, kui puudub igasugune edevus. Aga kui näed juba, et pole enam enda jaoks kena ja võibolla ka see, et... Mälu on veel täitsa okei, lahendan agaralt ristsõnu, treenin mälu. Aga iial ei tea, millal istud stuudios ja intervjueeritava nimi ei tule meelde – selliseid asju tahaks vältida."

Reet avaldas, kui ta oleks noore, siis mis spordimehesse ta armuks: "Kõikide juures on ka nende tähed rääkimas, kes olid vapustavad. Eriti Magnus Kirt, ma ütlen, et kui ma oleks noor, küll ma armuks temasse ära - nii tore poiss ja nii hästi rääkis ja heade tulemustega," rääkis Linna noorest odaviskajast.

Reet meenutas poolpalja võtte tegemist: "Lugu lõppes sellega, et mina olin päevasel ajal oma abieluvoodis, Rootsist ostetud väga ilus, valge, läikiv negližee seljas, lokid peas ja rääkisin telefoniga juttu. See kõik läks eetrisse. Oli üsna sensuaalne ja äärekese peal - midagi ei paistnud, aga oleks võinud aimata, mis seal on."

Reet koroonaviiruse ajal tööl käimisest: "Tunnistan ausalt. Olin eile tööl ja tegime vaheklippe. Ja siis juba oli natuke hirm. Ma ei salga seda. Ma olen kõige vanem saatejuht kõikide ekraanide peale ja ma ei ole tahtnud tunnistada oma vanust, aga nüüd juba peab passi vaatama," lisas "Prillitoosi" saatejuht.