Näitleja Rupert Grint jagas oma seisukohta läbi Briti meedia, kus kinnitas, et liigub Radcliffe'i ja Watsoni jagatud postitustega, vahendab BBC.

"Seisan koos transsooliste kogukonnaga. Transsoolised naised on naised. Transsoolised mehed on mehed. Meil on kõigil õigus elada armastusega ilma kellegi hinnanguteta," seisis Grinti avalikustatud teates.

Probleem sai alguse, kui "Harry Potteri" autor J.K. Rowling kommenteeris sotsiaalmeedias artiklit, kus naissoost inimesi nimetati "inimesteks, kellel on menstruatsioon". Irooniline postitus ajas fännid üle maailma vihaseks, mispeale mitmed Potteri-filmidest tuntud staarid oma fänne avalikult rahustanud on.

Esmalt avalikustas oma seisukoha Daniel Radcliffe, kes rõhutas, et ei soovi küll Rowlingule vastu hakata, kuid vabandas siiski kõigi pettunud "Harry Potteri" fännide ees. "Kõik, kes te tunnete, et teie mälestus raamatutest on rikutud või lõhutud, palun vabandust kõige selle pärast, mida need kommentaarid põhjustanud on. Ma loodan, et te ei kaota täielikult kõike seda, mis lugudes oluliseks osutus," kirjutas Radcliffe.

Veidi peale tema avalikustatud postitust jagas oma seisukohta ka Emma Watson, kes rõhutas samuti, et hoolib kõigist oma fännidest võrdselt. "Ma tahan, et mu transsoolised jälgijad teaksid, et mina ja väga paljud inimesed üle maailma austavad teid ja armastavad teid täpselt sellistena nagu te olete," selgitas Watson Twitteris.

Rowling ise on hiljem väitnud, et ta postitust mõisteti valesti, kuid fännid seda enam nii kergelt siiski ei unusta.