Selle nädala jooksul teatasid nii Sass Henno kui "Õnne 13" stsenarist Andra Teede oma soovist Eesti Kirjanike Liidust lahkuda, kuna organisatsiooni eestseisus ei arvanud enda koosseisust välja alaealise seksuaalses ahvatlemises süüdimõistetud Peeter Helmet.

Sass Henno põhjendas oma otsust sotsiaalmeedias: "See, milline pedofiiliat pisendav, naeruvääristav või vaikides heaks kiitev meelsus valitseb kunagi ühiskonnas oluliseks teejuhiks ja lootusekiireks olnud loomeliidus, on õõvastav. Masendav. Jälk."

Avalikult võttis sõna ka Andra Teede, kes ütles: "[...] ma ei taha enam olla liige organisatsioonis, mis arvab, et kahe lauseline vabandus on piisav heastamaks fakti, et selle ridadesse kuulub inimene, kes jahib internetis vägistamiseks lapsi."

Kroonika pöördus kommentaari saamiseks ka Mart Juure poole, kes on samuti Eesti Kirjanike Liidu liige. Uurisime, kas tema kavatseb Henno ja Teede kombel liidust lahkuda.

"Mina ei liitunud Kirjanike liiduga Peeter Helme kutsel või soovitusel ja ma ei kavatse Peeter Helme tegude pärast Kirjanike liidust lahkuda. Eestseisuse hääletustulemusega see asi kindlasti ei lõpe, eks peab üldkogu ennast kokku võtma ja selgusele jõudma, kas Armastusesaali põhimehe tegevus kahjustab või ei kahjusta Kirjanike liidu mainet," ütles Mart Juur.