“Pakume ETV2 vaatajaile hetki kinokunsti paremikust, maailma avastamist dokumentaalfilmide kaudu, reise põnevatesse paikadesse ja pilguheitu minevikku,” märgib ETV2 peatoimetaja Viola Salu uue hooaja alguses ning lisab, et lastele on ETV2-l sel sügisel varuks neli värsket omasaadet.

Läbi nädala leiab ETV2 kavast valiku maailma parimatest dokumentaal- ja mängufilmidest ning tipptasemel sarjadest. Igal argiõhtul kell 20 pakub ETV2 vaatamiseks dokumentaalfilmi või -sarja, mis avavad looduse, teaduse ja ajaloo põnevaid tahke. Näiteks toob ETV2 sel reedel vaatajate ette kaheosalise dokfilmi “Generatsioon 9/11”, alates 17. septembrist jõuab eetrisse neljaosaline doksari Afganistani viimasest 40 aastast.

Filmihuvilisi ootavad taas kolmapäevased maailmakino filmid ja reedesed filmiklassika pärlid. Filmikava raames jõuavad tele-ekraanile esmakordselt näiteks Yorgos Lanthimose ulmedraama “Homaar”, Thomas Vinterbergi auhinnatud “Järgmine ring”, Taani film “Lootus” Stellan Skarsgardiga peaosas, “Stockholm” Ethan Hawke'i ja Noomi Rapace'iga jpm.

Sarjasõprasid rõõmustab ETV2 neljapäeviti väärt draamasarja ja laupäeviti kvaliteetse komöödiasarjaga – hetkel on ETV2 neljapäevases kavas Saksa suursari “Babülon-Berliin” ja laupäevadesse lisandub 4. septembrist humoorikas sari “Ema”.

ETV2 jätkab sel sügisel teemakuude traditsiooniga – hooaja avab esimest korda toimuv Aasia filmikuu, mis toob reedetesse Aasia kinokunsti silmapaistvad teosed. Teemakuu esimene film, satiiriline kung fu film “Kung fu madin”, linastub juba sel reedel, 3. septembril. Reedese filmiprogrammi juhatab sisse filmiklubi, kus oma elamusi jagavad linateose kohta filmisõbrad ja -asjatundjad. Teemakuudega jätkab ETV2 läbi sügise – inimõiguste kuu pakub mõtlemapanevaid dokumentaale oktoobris, november ahvatleb toidufilmidega ja detsember moekunstiga. Teemakuude kõrval rikastab ETV2 filmivalikut sel sügisel Prantsuse kinokunsti parimate paladega ja juba tuleval nädalal saab kolmel õhtul nautida suurejoonelisi loodusfilme Matsalu Loodusfilmide Festivali varamust.

Laupäev kutsub telerite ette kõiki kultuurihuvilisi, keda paeluvad kontserdid, lavastused ja kultuuridokumentaalid. Sügisene kontsertide sari saab juba sel laupäeval alguse Rita Ray ja Pärnu Linnaorkestri kontserdiga, kus kõlavad meeleolukad soulirütmid. Intervjuus Karmel Killandile räägib noor andekas lauljanna, mis on talle elus ja muusikas oluline. Tuleval laupäeval saab esmakordselt nautida Ain Angeri kontserti ja intervjuud Saaremaa ooperipäevadelt. Kultuuri ja ühiskonna mõtestamist jätkab 20. septembrist Joonas Hellerma juhitud “Plekktrumm”.

Nagu heaks traditsiooniks saanud viib ETV2 ka sel sügisel rändama – uued kodumaised reisisarjad võtavad vaataja kaasa nii kodumaisesse metsikusse loodusesse kui ka Türgi eksootilistesse paikadesse. 18. septembril algab tuntud automatkaja Väino Laisaare värskeim reisisaade “4x4. Türgi”, mis avab lisaks Türgi unustamatutele paikadele ka teele jäänud Poolat, Slovakkiat, Serbiat, Bulgaariat ja Rumeeniat.
Sel suvel võttis uue metsiku väljakutse vastu ka Lemo - reisisarja “Metslased” teisel hooajal võetakse ette pea kuuajane matk diagonaalis läbi Eesti. Lisaks karuperele olid kaasteeliseks president Kersti Kaljulaid, Martin Herem, Ago Anderson, Kristel Aaslaid, Elina Nechayeva ja palju teisi toredaid matkaselle.

Omamoodi rännak on ka aasta lõpus ETV2 ekraanile jõudev neljaosaline dokumentaalsari “Salme viikingid”, milles proovitakse lahti harutada Salmest leitud viikingite laevamatuste saladus. Sarjas teevad kaasa Mihkel Kuusk, Risto Vaidla, Tanel Ting, Ott Aardam, Anti Kobin, Liina Tennosaar jt.

Haaravat ja harivat vaatamist pakub ETV2 ka nooremate vaatajatele. Koos kooliaasta algusega naases 1. septembril ekraanile noortesaade NOVA. Maitsetest ja lõbusatest katsetest tulvil koguperesaade “Magus molekul” kutsub kaasa elama 7. septembrist, muhe ja meeleolukas kirjandussaade “Piip ja Tuut. Lastekirjandusministeerium” alustab uute kohtumistega 10. septembril. Esmaspäeval, 6. septembril tervitab noori vaatajaid taas “Lastetuba”.
Igapäevaselt toob ETV2 väikeste vaatajate ette valiku multifilmidest ja lastefilmidest. Kogu ETV2 väärt lasteprogramm on nähtav ERR-i lasteportaalis Lasteekraan.ee.