„Kirjakasti hakkasid meeste kirjad laekuma vaid loetud minutid pärast konto loomist ja piltide üleslaadimist,” räägib Esse. Tema sõnul oli pea iga teine tervitussõnum seksuaalse alatooni või siivutu meelitusega.“

46-aastane Andero pakkus kenale neiule kohe kingitusi. “Kõike võib kinkida, kulda, iPhone'i, mida iganes” ning jätkas: “mis sa vastu saaksid pakkuda? Kui sa oskad vaid diskreetne olla, saad, mida tahad.”

Profiili järgi 14-aastasele Laurale kirjutanud meeste keskmine vanus oli 30+, vanemad neist isegi üle 50-aastased,” ütleb Esse ja lisab, et juttu allapoole vööd suunamast ei takistanud enamikku neist ka pärast vestluse alustamist teada saadud fakt, et neiu on tegelikult alles 13. “Pean tunnistama, et see kogemus oli vaimselt ootamatult häiriv. Täiskasvanuna seda katset teadlikult läbi viies saan end küll nähtust distantseerida, kuid lapsena millegi sellise kogemine võib noorele inimesele küll raskelt mõjuda.”

Keskealised mehed uurisid neiu süütuse, orgasmi ja katsumise kohta ning kõige rohkem tunti muret, ega laps emmele-issile nende vestlustest räägi. Pakuti kohtumisi voodis ja küsiti suuseksi.

Stuudios on oma kogemusi sama teemaga jagamas ka Eesti juutuuberite pioneer Maria Rannaväli: “See tunne ongi ühelt poolt nagu häbi, sa mõtled, kas see on sinu süü, et sulle selliseid asju saadetakse.”

Ajakirjanik ja kahe lapse isa Kristjan Ojang oli nähtud klipist vapustatud: “Ma ausalt öeldes pole selle peale tulnudki, et ma peaks kodus ka sellise nurga alt rääkima. Me oleme rääkinud küll, et on kommionud, aga seda reaalses maailmas. Minu jaoks oli see päris šokeeriv ja silmiavav video, mida ma praegu nägin.”

Just nii nagu kommionud on liikunud internetti, on ka kiusamine kolinud veebi.

Saates annab avameelse intervjuu küberkiusamise tõttu vabatahtlikult elust lahkunud Heldin Noole ema Irma Nool. “See kõik sai alguse ühest naljavideost, mis ta internetti laadis,” toob ema välja ohud, mida mitte keegi ei oska ette hinnata.

„ESSE: lapsed internetis“ täna õhtul kell 21.30 Kanal 2s.