Harry Potteri looja esitas politseisse kaebuse, kui tema vastu suunatud tühistamiskampaania käigus avaldati Twitteris tema Edinburghi kodune aadress, vahendas BBC.

Rowling, keda on kritiseeritud tema vaadete eest transkogukonna suunal, nimetas aktivistide tegevust doksimiseks, mis on eraeluliste või delikaatsete andmete kogumine ja avalikustamine Internetis, enamasti vastu andmetesse puutuvate isikute või organisatsioonide tahtmist ning nende kahjustamiseks.

Šotimaa politsei aga sõnas, et ei näinud selles tegevuses midagi kriminaalset.

Rowling väidab, et tema aadress avaldati möödunud aasta novembris, kui kolm inimest poseerisid tema maja ees. Ta kirjutas Twiterisse, et need kolm inimest asetasid end pildi tegemisel end täpselt nii, et tema aadress oleks näha. Kirjanik usub, et sellega aktsiooniga taheti teda hirmutada, et ta enam bioloogiliste naiste õiguste eest sõna ei võtaks.

Aktivistid kustutasid pildi samal päeval, kui see üles pandi.

Rowling tekitas juunis 2020 korraliku vastuolu, kui teda häiris, et fraasi "inimesed, kellel on menstruatsioon" asemel ei kasutata sõna naised.

Pikas blogipostituses selgitas Rowling, et tema huvi transõiguste vastu tuleneb sellest, et ta oli seksuaalse ahistamise ohver ning tal on mure ühele soole mõeldud keskkondade osas. Üks nendest on naistevangla, kuhu lubatakse transnaised, või naiste spordivõistlused, kus võivad osaleda mehena sündinud, kuid end nüüd naisteks pidavad sportlased.

Kriitikute sõnul vähendavad Rowlingu sõnad transisikute õigust enda identiteedile ning tema sõnades on end distantseerinud Harry Potteri tähed Daniel Radcliff ja Emma Watson.