Taani kuningakoda kommenteeris lühidalt, et kuninganna Margrethe II vaevasid seljaprobleemid, kuid ei soostunud monarhi tervisemuresid täpsustama. Kuna ka peale nädalavahetust pole taanlasi informeeritud nende kuninganna tervislikust seisundist, siis tunnevad riigi kodanikud Margrethe pärast muret.

Esmaspäeval toimus Kopenhaagenis Christiansborgi lossis ametlik kohtumine, kus pidi osalema ka Taani kuningliku perekonna esindaja. Tolle päeva hommikuks polnud aga kindel, kas kohtumisele läheb kuninganna Margrethe II või mitte. Kui kuningannal pole võimalik kohtumisest osa võtta näiteks välisreisi või haigestumise tõttu, siis on tema asemel kohtumistel käinud kroonprints Frederik.

Ka varem on kuninganna pidanud rinda pistma seljaprobleemidega. Näiteks viisteist aastat tagasi olid Margrethe seljaprobleemid niivõrd suured, et ta pidi mõnda aega juhtima üritusi istudes, vahendab Iltalehti.

Järgmised kaks nädalat viibib kuninganna Margrethe II ja tema poeg kroonprints aga talvepuhkusel ning siirduvad koos perekonnaga Šveitsi. Kuninglikud kohustused võtab selleks ajaks üle kuninganna noorim poeg prints Joachim, vahendab Svensk Dam.