1. "Pohmakas 2" ("The Hangover Part II", 2011)

See oli näitleja Ken Jeongi enda geniaalne idee näidata filmis oma meheaud hetkel, mil Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) ja Doug (Justin Bartha) ärkavad jälle uues linnas ühel hommikul raske pohmakaga üles ja leiavad põrandalt midagi kummalist.

2. "Häbi" ("Shame", 2011)

"Häbi" on režissöör Steve McQueeni teine mängufilm Michael Fassbenderiga. Esimene oli 2008. aasta "Nälg" ("Hunger") ja kolmas 2013. aasta "12 aastat orjana" ("12 Years a Slave"). Kõikides nendes filmides surus McQueen Fassbenderist näitlejana viimase välja. "Näljas" kehastas ta Põhja-Iirimaa vanglas näljastreigile läinud IRA liiget Bobby Sandsi, kes seda tehes ka suri.

"Häbis" kehastus Fassbender seksisõltlaseks ning selleks oli vaja ka end täiesti paljastada ja seda ta ka tegi. Ühe võtte jaoks pidi näitleja isegi käsu peale urineerima ja nad tegid sellest kolm duublit.

3. "Trainspotting" (1996)

Ewan McGregor on seda teinud veel filmides "The Pillow Book", "Velvet Goldmine", "Young Adam" ja "Perfect Sense".

4. "Unusta Sarah Marshall" ("Forgetting Sarah Marshall", 2008)

"Kuidas ma kohtasin teie ema" ("How I Met Your Mother") staar Jason Segel paljastas end kohe suurepärase komöödia "Unusta Sarah Marshall" alguses.

5. "Stars and Bars" (1988)

Me teame, et suurepärane karakternäitleja ja kolm korda Oscari võitnud Daniel Day-Lewis loobus näitlemisest (neid on muidugi veel) ja, aga paljud ei tea, et ka tema kuulub nende näitlejate hulka, kes paljastasid end rollide jaoks. .

Filmiks oli 1988. aasta komöödia "Stars and Bars".

6. "American Gigolo" (1980)

Filmis kehastab Richard Gere Los Angelese gigolot, kes armub poliitiku naise ning samal ajal lavastatakse ta mõrvas süüdi.

7. "Klaver" ("The Piano", 1993)

Ka varem alastuse poole pöördunud Harvey Keitel näitas end täies hiilguses 1993. aasta filmis "Klaver" tumma pianisti armukesena.

8. "Bad Lieutenant" (1992)

See on nüüd film, mille nime otsustas kasutada Werner Herzog 2009. aastal, kui valmis "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans" Nicolas Cage'iga peaosas, kuigi film ei seostu 1992. aasta Abel Ferrara filmiga "Bad Lieutenant" mitte kuidagi

Alati suurepärane Harvey Keitel kehastab filmis korrumpeerunud New Yorgi uurijat, keda vaevavad erinevad sõltuvused, mis viivad allakäigutrepist väga kiiresti põhja. See on vastik ja rõve film, aga ühtlasi ka Ferrara ja Keiteli üks parimaid

9. "Metsikud" ("Wild Things", 1998)

Kevin Bacon isegi ei teadnud, et kogu tema meheau jäi filmi dušistseenis hetkeks kaadrisse, aga kui talle sellest hiljem teada anti, siis polnud ta selle filmi sisse jätmise vastu midagi.

10. "Markii de Sade'i mängud" ("Quills", 2000)

Need, kes teavad Geoffrey Rushi ainult "Kariibi mere piraatide" filmidest, võivad nüüd šoki saada, sest kaudselt Marquis de Sade elul põhinenud ja kolmele Oscarile kandideerinud "Quills" on Philip Kaufman vapustav film, kus mängis peaosades lisaks Rushile ka Kate Winslet, Joaquin Phoenix ja Michael Caine.

Film kujutab Marquis de Sade elu viimaseid päevi vaimuhaiglas, kus ta kirjutab perversseid lugusid, mis sel ajal olid keelatud ja viisid autorid hoopis karistuseks vaimuhaiglasse või hukkamisele.

Marquis de Sade üks kuulsamaid teoseid on näiteks "The 120 Days of Sodom", mille põhjal valmis ka Pier Paolo Pasolini "Salò, or the 120 Days of Sodom", mida loetakse maailma kõige rõvedamaks filmiks.

Antud rolli jaoks oli vajalik ka alastus ja Geoffrey Rush oli oma ülesande kõrgusel.