Laupäeva õhtul viis minutit enne kaheksat linastub Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes Jules Massenet’ „Manon“, mis jutustab traagilise loo süütust maatüdrukust, kes saab kuulsaks kurtisaaniks ja viimaks puudustkannatavaks vangiks. Laurent Pelly avameelse lavastuse peaosatäitja, paremat elu ihaldava traagilise kangelanna rollis särab Lisette Oropesa. Armunud ševaljee des Grieux rolli etendab Michael Fabiano. Dirigeerib Maurizio Benini.

Ooperi lisaetendus on kavas Coca-Cola Plazas kohe pühapäeval, 27. oktoobril ning ka esmaspäeval, 4. novembril.

Moskva Suure Teatri sügisese hooaja avab aga sellel pühapäeval tantsuajalukku kuuluv „Ramonda“ legendaarse koreograafi Marius Petipa ainetel. Osades on Moskva Suure Teatri esinäitlejad, solistid ja balletitrupp.

Etendus ise räägib loo Ramondast, kes on armunud Jean de Brienne’i, galantsesse rüütlisse, kes on andnud lubaduse osaleda Ungari kuninga juhitud ristisõjas. Kui naise armastatu lahkub, palub tema kätt hoopis välismaine rüütel Abderakhman ning ähvardab naist surmaga, kus see peaks keelduma.

„Kokku on uuel hooajal kavas kinolinale tuua 11 kõrgeimal tasemel ooperietendust nii klassika varamust, aga ka uuemaid lavastusi,“ selgitas Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod. „Kuna vahendame Metropolitan Opera pilti juba 12. hooaega, siis on meil eriti hea meel selle üle, et selle ajaga on meil tekkinud ka väga ustav püsikülastajate hulk, kes kasutavad võimalust ja ostavad kohe hooaja alguses ära ooperi hooajapileti.“

Ooperitest on kavas veel "Madame Butterfly“, "Akhnaten“, pühadeaegne erietendus "Võluflööt“, "Wozzeck“, "Porgy ja Bess“, "Agrippina“, "Lendav hollandlane“, "Tosca“ ning "Maria Stuarda“.

Moskva Suure Teatri linastused jätkavad eksootiliee seiklusega "Korsaar“ ning maagilise atmosfääriga "Pähklipurejaga“. Uus aasta toob kinolinale "Giselle’i“ uuslavastuse, legendaarse „Luikede järve“, "Romeo ja Julia“ ning "Kalliskivid“.

Täiendava info ooperisündmuste kohta leiad SIIT.

Täiendava info balleti kohta leiad SIIT.