Kohtumine

"Vinge-vinge-vinge!" ütles Marko raadioeetris 2016. aasta 10. juulil Kuku raadio pühapäevases "Välismäärajas". Toonane riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson oli maganud enne otsesaadet vaid mõned tunnid. Saade keskendus NATO tippkohtumisele Varssavis. Marko oli stuudios ja telefoniliinil andis Poolast intervjuu kaitseminister Hannes Hanso. Jutt käis Euroopa Liidu ja NATO ühisdeklaratsioonist, mis puudutas liikmesriikide praktilist koostööd. Päev varem, 9. juulil oli Marko kutsutud restorani Tšaikovski suve­terrassile hea sõbra 40. sünnipäevale. Sinna päevasele peole vanalinna paekivist müüride vahele saabus ka kaunis Tuuli Semevsky.

"Kohtusimegi seal terrassil. Avasta­sime, et meil on palju ühiseid sõpru, ent varem meie teed ristunud ei olnud," räägib Tuuli. "Nautisime suve ja õdusat vestlust ega osanud veel aimatagi, et see juhuslik kohtumine muudab meie elukäiku."

Marko meenutab: "Ilma naljata, Tuuliga vesteldes tekkis mul hetkega tunne, et olen millegi erilise lävepakul. Ma ei olnud teda kunagi meie ühiste sõprade seas näinud, ma ei teadnud teda, aga ometi algas sel samal sekundil miski, mis on määratud. Ilus naine. Ilus ja arukas, haruldane tõmme ja lihtne olek."

Pidu jätkus sünnipäevalapse juures Pirital, kelle kodust avaneb vaade Tallinna lahele. Punane laupäeva päike oli ammu mere taha langenud, aga tolleks hetkeks sõprade seast eraldunud Tuuli ja Marko seisid ikka rõdul kahekesi, nautisid vaadet ja teineteise seltsi.

Sellest kohtumisest tekkis hiljem suhe, mis nelja aasta pärast päädis abiellumisega.