Maakodus elades on viiruseelukas näitlejast seni mööda läinud.

"Meil oli trupis seitse näitlejat, neist neli põdes proovide ajal koroona läbi," räägib Andrus. "Minul vedas, mina jäin puutumata. Me tegime Zoomis proovi kogu aeg. Kusjuures Zoom oli lugemisproovide ajal üllatavalt tõhus – ma alguses ei uskunud sellesse, aga see õigustas ennast kõigiti."

Jaanuaris algasid Ingomar Vihmari juhendamisel Leea ja Klaus Klemola "Arktiliste mängude" proovid. Andrus Vaarik kehastab seal 75-aastast proua Marja-Terttu Zeppelini. See on Andrusele juba kolmas kord seda rolli mängida. Kolmteist aastat tagasi tegi ta Pärnus kaasa saaga esimese osa "Kokkola", siis teise osa "Külmale maale" ja nüüd viimase, "Arktilised mängud".

Hiljuti tuli avalikuks ootamatu uudis, et Linnateatri kauaaegne näitleja Andrus Vaarik lahkus teatrist – liigne töökoormus, pandeemiaaegne elukorraldus ja armastus Pärnu linna vastu viisid Vaariku otsuseni jätkata Endla teatris.

Tööplaani kohaselt oleks Vaarikul olnud mais Linnateatris 19 etendust mängida. Näitleja tundis, et selline koormus hakkab talle vaikselt üle jõu käima.

"Oleksin pidanud kohe uutesse proovidesse minema. Olin eelmisel hooajal kõige hõivatum meesnäitleja, sain Espakilt isegi kinkekaardi! Minu eas on see tegelikult naeruväärne, ma ei pea enam midagi tõestama ega ennast teostama, nagu seda peaksid tegema 20-30aastased," rääkis Andrus Vaarik Eesti Päevalehele.