Treilereid võetakse hetkel YouTubest kiiresti maha, mistõttu on meil pakkuda ainult mitteametlik versioon.

Ligi minutilise klipi jooksul on näha klaasis olevaid kuuliauke, mida uurib korduvalt John David Washingtoni poolt mängitav karakter. Lisaks on näha vilksamisi kaadreid erirõivastuses meestest tänaval jooksmas. Kes veel mäletab, siis ka Eestis filmiti erirõivastuses meeste jooksmist linnahalli läheduses. Samas kaadris on paremas nurgas näha ka Oleviste kiriku torni.

Õrritaja jooksul ilmuvad ka inglisekeelsed laused, mis ütlevad, et aeg on uueks peategelaseks ja aeg on uut moodi missiooniks.

Treiler saab läbi Washingtoni karakteriga, kes kannab miskipärast gaasimaski ning vaatab midagi väga eredat tema ees avanemas.

Kuna õrritajas olevas pealkirjas "Tenet" on tähed "E" ja "T" keeratud pahupidi, siis võib see toetada kuulujutte, et filmis käsitletakse muuhulgas ka ajas rändamist.

Loo kohta teame veel seda, et filmi teist peategelast kehastav Robert Pattinsoni, kes suleti stsenaariumi lugemiseks kinnisesse ruumi, hinnangul on "Tenet" ebarealistlikult võimas film, mida nimetas lausa kolme täispika filmi pikkuseks.

Kuna filmi pealkiri "Tenet" tähendab tõekspidamist või uskumust ja seda eriti ameti, organisatsiooni, religiooni või filosoofia piires, siis võib siit järeldada, et peetakse silmas tegelaste endi tõekspidamisi ja uskumusi või kehtivad need hoopis organisatsiooni kohta, kelle heaks nad töötavad. Praegu pole teada, kas Nolani spioonifilmis luuratakse riikide või korporatsioonide vahel. Pole selge ka see, et kas lugu püsib püsib ainult olevikus või vaatleb ka spionaaži minevikku.

"Tenet" on ka palindroom ehk sõna, mis tagurpidi loetuna annab sama sõna. Kuna palindroomiga saab koostada sõnamänge või mõistatusi, siis saab ka sellest järeldada, et päris tavapärast spioonikat Nolan siiski ei tee. See saab olema ootamatult ulmeline ja üllatusi täis.

Levib ka teooria, et "Tenet" on omamoodi järg Nolani varasemale filmile "Algus" ("Inception").

Christopher Nolani "Teneti" võtted algasid 19. mail ning kokku filmitakse Hollywoodi mõjukama režissööri spioonipõnevikku seitsmes erinevas riigis, mille hulka kuuluvad Suurbritannia, Itaalia, India, Eesti, Norra ja India.

Filmis teevad kaasa Robert Pattinson, John David Washington, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ja Kenneth Branagh.

"Tenet" linastub 2020. aasta 17. juulil.