68-aastane Jamie Spears märkis kohtule esitatud meditsiinilistes dokumentides, et tema tütrel on dementsus, vahendab Standard.

2008. aastal alanud eeskostja roll Britney rahaasjade üle oli võimalik vaid selle diagnoosi tõttu.

Ajakirjanik Mobeen Azhar sõnas, et Jamie Spears märkis ravidokumentidel ära kastikese, mis viitab "dementsuse diagnoosile või ravile."

Azhar lisas: "Siin on vaid kaks võimalust. Esiteks, Britneyl on dementsus. Ma ei ole arst, aga kui nii ka on, siis ei ole maailm sellest teadlik. Aga teine variant on palju kurjakuulutavam."

"See on idee, et tal pole dementsust, aga eeskostjate tiim on seda väitnud, et eestkostja roll läbi suruda. Ja kui nii ka on, siis see on hirmutav," täpsustas ta.

"Vabastage Britney" kampaanias osaleja Megan Radford sõnas, et selle diagnoosi alusel on võimalik talle määrata eestkostja, aga mitte viia ta vaimse tervise kliinikusse, kust keegi tema pealt raha ei saaks teenida.

Ta usub, et Britneyl (39) ei ole dementsust ja tema isa korraldas suure pettuse.

Eestkostja pandi paika 2008. aastal, kui Britney lahutas taustatantsijast Kevin Federline'ist, ajas pea kiilaks, ründas fotograafi autot vihmavarjuga ning läks võõrutusravile.

Ta kaotas ka poegade Sean (nüüd 15) ja Jayden (14) hooldusõigused ning viidi psühhiaatriahaiglasse ravile.

Jamie Spears täidab koos usaldusfondiga Britney eestkostja rolli, kuigi lauljanna on mitmel korral soovinud isa eemaldamist. Tema roll tähendab, et "Toxic" laulja ei saa teha ühtegi professionaalset ega majanduslikku otsust ilma oma isa nõusolekuta.

Eestkostja roll läheb taaskord kohtus arutluse alla juunis.