Pole saladus, et eile, 7. märtsil võitis Uku Suviste teist korda järjest Eesti Laulu ning peab nüüd mais sõitma Rotterdamis toimuvale Eurovisionile. Nüüd aga on ametlik portaal käima lükanud ka hääletuse, kus valitakse välja potentsiaalne võidukandidaat ja lemmik.

Seni on Uku saanud 62 häält ehk 1,46% kõikidest hääletanutest. Aitame talle jõuda kõrgemale tasemele!

Hääletamiseks vajuta SIIA!

Eesti Laulu superfinaali jõudsid žürii ja rahvahääletuse tulemusena Uku Suviste, Sissi ja Jüri Pootsmann. Kokku helistati superfinaalis 52 214 korda, ülekaalukalt enim hääli kogus Uku Suviste looga “The Lucky One”. Teise koha sai Eesti Laulul Sissi looga “Time”, kolmanda koha pälvis Jüri Pootsmann lauluga “Magus melanhoolia”.

Finaalsaate esimeses voorus anti enam kui 55 000 häält. Rahvusvahelise žürii lemmikuks osutus Sissi, teisele kohale hääletasid rahvusvahelised eksperdid Andrei Zevakini ja Pluuto “Wingmani” ning kolmandale kohale Karl Killingi loo “Kiss Me”.

Žüriisse kuulusid lauljanna Monique (Leedu), Londoni Kaasaegse Muusikaakadeemia õppejõud Brian Henry (UK), muusikaprodutsent Sylvia Massy (USA), endine Tšehhi kohaliku lauluvõistluse ja praegune muusikaprojekti Humans of Eurovision eestvedaja Jan Frost Bors (Tšehhi), Briti muusikatööstuse üks juhtpersoone Stephen Budd (UK), helilooja ja elektroonilise muusika produtsent Steve Rodway (UK), lauljanna ja Junior Eurovision saatejuht Helena Meraai (Valgevene), lugude kirjutaja ja Berklee song-writing’u õppejõud Ben Camp (USA) ning muusik ja laulukirjutaja Pierre Dumoulin (Belgia).

Eesti Laulu korraldajad tänavad kõiki lauluvõistlusel osalejaid, külalisartiste, kaasaelajaid kodudes ja partnereid. Finaali jõudsid tänavu veel Koit Toome, Andrei Zevakin & Pluuto, Kadri Voorand, Suured tüdrukud, Karl Killing, Redel, Hans Nayna, Egert Milder ja Ivo Linna, Robert Linna koos ansambliga Supernova. Finaalsaates astusid üles ka Liis Lemsalu ja Stefan, Mr. Lawrence, Smilers, Pitsa ja Goresoerd koos Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori lauljatega. Tänavuste vaheklippide autorid olid Kait Kall stsenaristina ja Arun Tamm režissöörina, tootja Get Shot Films.