Haigekassa kinnitas Kroonikale, et pärast "Õnne 13" episoodi nägemist võtsid vaktsineerimisest huvitatud inimesed nendega ühendust ning just sarjale viidates küsiti võimaluse kohta ka ise kaitsesüst saada.

"Küsiti, kas vastab tõele, et saab kogu perekonna juba sel nädalal perearsti juures registreerida vaktsineerimisnimekirja. Vastasime, et paraku saabuvad COVID-19 vaktsiinid Eestisse järk- järgult piiratud kogustes. Seetõttu ei ole võimalik koheselt kõigile soovijatele vaktsineerimist võimaldada," sõnas haigekassa avalike suhete juht Evelin Trink.

"Esmajärjekorras vaktsineeriti tervishoiutöötajad ja hooldekodude elanikud, üle 80-a ja teatud diagnoosidega riskirühma kuuluvad inimesed (nende vaktsineerimine jätkub), samuti õpetajad, politsei- ja päästetöötajad. Kui vaktsineerimise järjekord jõuab inimeseni, kutsub perearst patsiendi vaktsineerimisele ning hetkel palume veel kannatust," lisas Trink.

"Õnne 13" episoodis sai näha, kuidas Morna väikelinna elanikud Laine ja Alma lähevad kohalikku perearstikeskusesse vaktsiinisüsti saama. Süsti manustab neile iseennast mänginud ja ka päris elus mõlemad süstid saanud Dr Karmen Joller.

Kuna vaktsiinisüstimine, mis on tekitanud Eesti ühiskonnas palju kõneainet, tundus ehk olevat liiga otsene reklaam sotsiaalministeeriumile ja nende tegevusele, siis uuris Kroonika Karmen Jollerilt, kuidas tema asjaga seotuks sai.

"Ettepaneku tegi mulle stsenarist Andra Teede. Ma ei olnud osalemisega kohe nõus, võtsin mõtlemisaega. Kuna pidin mängima iseennast, siis ei tundunud see väga suur väljakutse ja võtsin pakkumise vastu," sõnas ta.

Jolleri jaoks on saate tegijatele langenud kriitika üllatav. "On naljakas, et sarja tegijaid süüdistatakse vaktsineerimise promomises, justkui see omeks mingi kuritegu. Vaktsineerimist tulebki inimestele selgitada. Kui kasvõi üks inimene tänu Alma ja Laine eeskujule vaktsineerida otsustab, on sari tõenäoliselt päästnud elu, võib-olla lausa elud," leiab arst.